ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Ισραήλ: Ξεκινούν εκ νέου οι διεθνείς πτήσεις προς το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Ισραήλ: Ξεκινούν εκ νέου οι διεθνείς πτήσεις προς το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ
AP Photo/Rick Bowmer

Οι ξένες αεροπορικές εταιρείες ετοιμάζονται σήμερα να επαναλάβουν τις πτήσεις τους προς το Τελ Αβίβ, ώρες αφότου επιτεύχθηκε εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, μετά τις βιαιότερες συγκρούσεις των τελευταίων ετών.

Μολονότι η ισραηλινή εταιρεία El Al Israel Airlines συνέχισε τις πτήσεις της, πολλοί άλλοι αερομεταφορείς, όπως η British Airways, διέκοψαν την αεροπορική σύνδεση από και προς το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. Άλλες πτήσεις άλλαξαν τελικό προορισμό και εκτράπηκαν στο αεροδρόμιο Ραμόν, κοντά στο Εϊλάτ.

Η Delta Airlines, που διέκοψε τις πτήσεις της από τη Νέα Υόρκη για το Τελ Αβίβ στις 12 Μαΐου, ανέφερε ότι σκοπεύει να τις ξαναρχίσει απόψε. «Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια και θα προσαρμόσουμε τα δρομολόγιά μας αναλόγως», ανέφερε ένας εκπρόσωπος.

Οι εταιρείες Lufthansa, Austrian Airlines και SWISS σκοπεύουν να ξαναρχίσουν τις πτήσεις την Κυριακή. Η Lufthansa τις είχε διακόψει στις 13 Μαΐου, λόγω των συγκρούσεων.

Νωρίτερα, η Virgin Atlantic έκανε γνωστό ότι σκοπεύει να επαναλάβει τις πτήσεις της από τη Βρετανία προς το Ισραήλ την Δευτέρα.