Ισπανία: «Πράσινο φως» από τους μετόχους για την συγχώνευση Caixabank - Bankia

Ισπανία: «Πράσινο φως» από τους μετόχους για την συγχώνευση Caixabank - Bankia

Οι βασικοί μέτοχοι των ισπανικών τραπεζών Bankia και Caixabank έδωσαν την έγκρισή τους για την συγχώνευση που θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τις πηγές, η συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων, που θα πρέπει να εγκρίνουν επισήμως τη συμφωνία, θα πραγματοποιηθούν «πολύ σύντομα», ίσως ακόμα και την Πέμπτη.

Το ισπανικό κράτος κατέχει μερίδιο 61,8% στην Bankia, ενώ το ίδρυμα La Caixa το 40% της Caixabank.

Οι δύο τράπεζες και το Υπουργείο Οικονομίας δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Οι τράπεζες σε ολόκληρη την Ευρώπη δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια και την οικονομική ύφεση που έχει προκαλέσει η πανδημία του Covid-19, οδηγώντας τους τραπεζίτες στην εξέταση περισσότερων συγχωνεύσεων ώστε να μειωθούν οι δαπάνες.

Η Bankia και η Caixabank ανακοίνωσαν στις 3 Σεπτεμβρίου ότι βρίσκονταν σε διαπραγμάτευση για μία συγχώνευση που θα δημιουργήσει μια τράπεζα με περίπου 600 δισεκατομμύρια ευρώ σε assets.

Δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, αλλά τη Δευτέρα πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων δήλωσε στο Reuters ότι η Caixabank θα εκτιμήσει την αξία της Bankia σε περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ.