Ισπανία: Άρση των περιορισμών - Καραντίνα για τους ταξιδιώτες από Βραζιλία και Νότια Αφρική

Ισπανία: Άρση των περιορισμών - Καραντίνα για τους ταξιδιώτες από Βραζιλία και Νότια Αφρική

Η Ισπανία θα άρει τους περιορισμούς στις πτήσεις από τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, όμως θα επιβάλει δεκαήμερη καραντίνα Covid-19 στους ταξιδιώτες τους από τις 3 Αυγούστου, προβλέπει ένα διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα από τις 3 Αυγούστου, οι ταξιδιώτες από αυτές τις δύο χώρες, που διαθέτουν ένα πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού, ένα αρνητικό τεστ ή ένα αποδεικτικό πρόσφατης ασθένειας από την Covid-19, θα μπορούν να εισέλθουν στην Ισπανία, όμως θα πρέπει να τηρούν μια περίοδο αυτό-απομόνωσης.

Αν και δεν υπόκεινται πλέον σε τόσο αυστηρούς περιορισμούς, σε σύγκριση με κάποιους μήνες πριν, αυτές οι δύο χώρες συνεχίζουν να κατατάσσονται στις χώρες «υψηλού κινδύνου», διευκρινίζεται σε άρθρο του διατάγματος.

Επομένως, προστίθενται στον κατάλογο των χωρών για τις οποίες προβλέπεται καραντίνα από τις 27 Ιουλίου, στον οποίο βρίσκονται η Αργεντινή, η Κολομβία, η Βολιβία και η Ναμίμπια.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Φεβρουάριο, η Ισπανία απαγόρευε τις αφίξεις από τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, με εξαίρεση του Ισπανούς υπηκόους και τους υπηκόους Ανδόρας, τους ξένους πολίτες που διέμεναν στην Ισπανία και στην Ανδόρα ή ακόμη τους επιβάτες διεθνούς διαμετακόμισης προς μια χώρα εκτός της ζώνης Σένγκεν με στάση μικρότερη των 24 ωρών (υποχρεούνταν να παραμείνουν στο αεροδρόμιο).