ΗΠΑ: Στους 5.116 οι νεκροί, 884 θάνατοι σε ενα 24ωρο

ΗΠΑ: Στους 5.116 οι νεκροί, 884 θάνατοι σε ενα 24ωρο

Πάνω από 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ πάνω από 215.000 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία  που έχει στη διάθεσή του το πανεπιστήμιο, καταγράφονται 215.417 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ και 5.116 από αυτά να έχουν  υποκύψει. Η χώρα πλέον βρίσκεται στην πρώτη θέση καταγεγραμμένων κρουσμάτων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Μέσα σε 24 ώρες, πέθαναν 884 άνθρωποι εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, αριθμός που αποτελεί τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα

Υπενθυμίζεται ότι το θλιβερό  ρεκόρ των περισσότερων θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού μέσα σε μια μέρα καταγράφηκε την 27η Μαρτίου στην Ιταλία (969 νεκροί).

Μ. Πενς: Σε τροχιά Ιταλίας ο κορονοϊός στις ΗΠΑ

Στη δυσοίωνη εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε τροχιά Ιταλίας βάσει στατιστικών μοντέλων που παρακολουθεί ο Λευκός Οίκος,  προέβη χτες ο αντιπρόεδρος της χώρας και επικεφαλής της ειδικής ομάδας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, Μάικ Πενς.

"Θεωρούμε ότι η Ιταλία είναι η πιο συγκρίσιμη περίπτωση με τις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή για πολλούς λόγους", είπε ο Πενς σε συνέντευξη του στο CNN.

Σημειώνεται ότι προ μηνός όταν ο Ντόναλντ Τραμπ όριζε τον Πενς υπεύθυνο για τον συντονισμό της αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού των ΗΠΑ για τον κορονοϊό, ο Πένς διαβεβαίωνε πως ο κίνδυνος εξαιτίας είναι "πολύ χαμηλός" για τους Αμερικανούς.

Χθες άλλωστε ο Τραμπ προειδοποίησε τους Αμερικανούς ότι έχουν μπροστά τους δύο "πάρα πολύ οδυνηρές" εβδομάδες, καθώς ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού γίνεται ολοένα πιο βαρύς στις ΗΠΑ, ανακοινώνοντας παράλληλα πως τα μέτρα της λεγόμενης κοινωνικής αποστασιοποίησης παρατείνονται έως την 30ή Απριλίου.