7ος χρόνος, ημέρα 2159η
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021

Ιορδανία - Κορονοϊός: Ξεκινά ο εμβολιασμός εφήβων και νέων 12 ετών και άνω

Ιορδανία - Κορονοϊός: Ξεκινά ο εμβολιασμός εφήβων και νέων 12 ετών και άνω
Shutterstock

Το υπουργείο Υγείας της Ιορδανίας ανακοίνωσε ότι σήμερα Κυριακή ξεκινά ο εμβολιασμός για την COVID-19 των εφήβων και των νέων ηλικίας 12 ετών και άνω.

Το υπουργείο «αποφάσισε να μειώσει την ηλικία του εμβολιασμού κατά της COVID-19 στα 12 έτη, από την Κυριακή 25η Ιουλίου 2021 και χωρίς ραντεβού», όπως ανέφερε χθες Σάββατο το υπουργείο σε ανακοίνωσή του η οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

«Ο εμβολιασμός θα είναι προαιρετικός», ενώ «οι κάτω των 18 θα έχουν τη δυνατότητα να τους χορηγηθεί το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech με την έγκριση του κηδεμόνα τους», όπως διευκρινίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας Pfizer/BioNTech έχει λάβει άδεια επείγουσας χρήσης στους εφήβους 12 ετών και άνω στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι η Ιορδανία των περίπου 10 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην επικράτειά της 9.948 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 763.922 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Αξίζει να επισημανθεί ότι περίπου 1,9 εκατ. κάτοικοι της Ιορδανίας έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως για την COVID-19, ενώ 2,7 εκατ. έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση των εμβολίων τους.

Η Ιορδανία θα λάβει σήμερα μισό εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, δωρεά της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Υπογραμμίζεται ότι το Αμάν ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι σύναψε διάφορες συμφωνίες για να προμηθευτεί 12 εκατ. δόσεις εμβολίων για την COVID-19 και λογαριάζει να παραγγείλει επιπλέον 5 εκατ. δόσεις.

Οι αρχές πιέζουν τον πληθυσμό να εμβολιαστεί και την περασμένη εβδομάδα ανήγγειλαν σημειωτέον περιοριστικά και τιμωρητικά μέτρα εναντίον όσων αρνούνται.

Μεταξύ άλλων,  επιβάλλουν στους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα που δεν έχουν εμβολιαστεί και σε όσους έχουν απόσχει από το να λάβουν τη δεύτερη δόση να προσκομίζουν αρνητικό τεστ για τον νέο κορονοϊό υπόψιν κάθε Κυριακή και Πέμπτη πρωί.

Επίσης, οι αρχές έχουν απαγορεύσει την έκδοση αδειών εργασίας και την ανανέωση των αδειών ετήσιας παραμονής για τις ίδιες κατηγορίες προσώπων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ