Ιντερ: Σπριντ για το σκουντέτο και τις οικονομικές λύσεις

Ιντερ: Σπριντ για το σκουντέτο και τις οικονομικές λύσεις

Η Ιντερ βρίσκεται στο +9 από τη Μίλαν και στο +10 από τη Γιουβέντους. Πρώτη στην Serie A με 11 αγωνιστικές ν' απομένουν. Γεύεται ήδη το πρώτο πρωτάθλημα της από το 2010, τότε που πήρε το treble με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Από τον επόμενο μήνα, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε θα έχει στο πλευρό της και τον πρόεδρο Στίβεν Ζανγκ. Τον Απρίλιο τον περιμένουν στο Μιλάνο. Η παρουσία του εκεί έχει δύο... σπριντ: ένα αυτό του σκουντέτο κι ένα άλλο για τις οικονομικές λύσεις.

Η οικογένεια Ζανγκ που λόγω της οικονομικής κρίσης παραχώρησε το 23% της Suning για 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι αποφασισμένη να διατηρήσει την πλειοψηφία των μετοχών των «νερατζούρι». Για την ώρα, τουλάχιστον. Οπως και επί του παρόντος μοιάζουν παρελθόν οι διαπραγματεύσεις με τη BC Partners για το 68,55% του πακέτου για 750 εκατομμύρια – οι Ζανγκ ήθελαν τουλάχιστον 950 εκατομμύρια. Αλλωστε, έχουν βάλει 712 εκατομμύρια από το 2016 για ν' αποκτήσουν τον σύλλογο και να τον φέρουν στη θέση που είναι τώρα.

Ωστόσο, πολλά συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Ζανγκ δεν έχει σταματήσει ν' αναζητεί συμπαίκτες. Στο «Τζουζέπε Μεάτσα» μπορεί να δημιουργηθεί μια συμμαχία μεταξύ Κίνας, Η.Π.Α. και Σαουδικής Αραβίας. Το αμερικάνικο επενδυτικό fund Fortress λέγεται πως θα δώσει το «δάνειο – γέφυρα» που έψαχνε η Ιντερ για ν' αντιμετωπίσει τις άμεσες υποχρεώσεις της, όπως δόσεις μεταγραφών, πληρωμές προς παίκτες κι άλλα, ούτως ώστε να μην έχει πρόβλημα με την αδειοδότηση της UEFA. Ο δανεισμός θα φτάσει στα 250 εκατομμύρια ευρώ: 150 εκατομμύρια τώρα κι άλλα 100 στην συνέχεια. Μέρος αυτού του ποσού δεν αποκλείεται να πάει και σε ανανεώσεις σημαντικών παικτών όπως ο στράικερ Λαουτάρο Μαρτίνες κι ο αμυντικός Αλεσάντρο Μπαστόνι, ενώ υποτίθεται πως είπαν όχι σε πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι για τον σταρ Ρομέλου Λουκάκου μια και θέλουν να κρατήσουν την ομάδα ανταγωνιστική για την επόμενη σεζόν.

Παράλληλα, κρατικό fund από την Σαουδική Αραβία, έχει εκφράσει το ενδιαφέρον να μπει στην ομάδα και θέλει ν' αποκτήσει το 30% και σταδιακά να αυξήσει το ποσοστό του στον σύλλογο. Εδώ και χρόνια η χώρα θέλει να μπει στο ποδόσφαιρο – πρώτα το δοκίμασε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στη συνέχεια με τη Νιούκαστλ και τη Μαρσέιγ. Καμία προσπάθεια δεν ευδοκίμησε. Η Ιντερ είναι πολύ ελκυστική, ιδίως αν πάρει το σκουντέτο.