Ηλ. Μόσιαλος: Η Ελλάδα κινήθηκε γρήγορα - Άμεσα μέτρα για νοσηλευτές

Ηλ. Μόσιαλος: Η Ελλάδα κινήθηκε γρήγορα - Άμεσα μέτρα για νοσηλευτές

Παρότι διεξάγονται δοκιμές διαφόρων φαρμακευτικών συνδυασμών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού πριν την έλευση του καλοκαιριού, εντούτοις, μόνο μέσω ενός εμβολίου, το οποίο ακόμα δεν υπάρχει, θα αντιμετωπιστεί ριζικά το πρόβλημα, επεσήμανε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος. 

Επίσης, ο διακεκριμένος καθηγητής, μιλώντας στον ρ/σ Σκάι 100,3, αναφερόμενος στην περίπτωση της Ελλάδας και των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν από την κυβέρνηση δήλωσε πως η χώρα μας βρίσκεται στις 3 με 4 Ευρωπαϊκές χώρες που έχουν κινηθεί πολύ γρήγορα, λαμβάνοντας μέτρα για τους πολίτες της, συμπληρώνοντας ότι πλέον θα πρέπει να ληφθούν μέτρα και για την διαφύλαξη του νοσηλευτικού προσωπικού.

«Επίδοση», σύμφωνα με τον καθηγητή, που αποδίδεται στο ότι στην Ελλάδα πήραμε μέτρα νωρίς, υπογράμμισε ο καθηγητής. Και μπορεί να είμαστε η 5η ή 6η χώρα, που παίρνει αυστηρούς περιορισμούς, όμως είχαμε πάρει νωρίτερα άλλα μέτρα, π.χ. σε σχολεία, επιχειρήσεις κλπ. «Η Ισπανία δεν είχε κάνει κάτι και πήγε κατευθείαν στα δρακόντεια μέτρα, όπως επίσης και η Δανία», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο Δρ. Μόσιαλος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες που παραμένουν στα σπίτια τους να συνεχίσουν να λαμβάνουν τα απαιτούμενα μέτρα αυτοπροστασίας, ειδικά δε στις περιπτώσεις που υπάρχει κρούσμα σε μέλος της οικογένειας.