ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1952η
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

Ιαπωνία: Εκατομμύρια δόσεις εμβολίου δεν θα χρησιμοποιηθούν λόγω προβλημάτων στις σύριγγες

Ιαπωνία: Εκατομμύρια δόσεις εμβολίου δεν θα χρησιμοποιηθούν λόγω προβλημάτων στις σύριγγες

Οι σύριγγες που χρησιμοποιούνται στην Ιαπωνία δεν μπορούν να εξάγουν την έκτη και τελική δόση από κάθε φιαλίδιο που παρασκεύασε η Pfizer σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Νοριχίσα Ταμούρα μια  παράλειψη που θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβληματα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας. 

Η Ιαπωνία εξασφάλισε 144 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer -αρκετές για 72 εκατομμύρια άτομα- υπολογίζοντας ότι κάθε φιαλίδιο περιέχει έξι δόσεις. 

Η έλλειψη σε σύριγγες -χαμηλού νεκρού χώρου -διαθέτουν στενό έμβολο που μπορεί να βγάλει το εμβόλιο που περισσεύει- σημαίνει ότι οι εμβολιαζόμενοι στην Ιαπωνία θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν κανονικές σύριγγες, οι οποίες είναι ικανές να εξάγουν μόνο πέντε δόσεις ανά φιαλίδιο ή αρκετές για 60 εκατομμύρια ανθρώπους. 

«Οι σύριγγες που χρησιμοποιούνται στην Ιαπωνία μπορούν να βγάλουν μόνο πέντε δόσεις», είπε ο υπουργός Υγείας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo. «Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις σύριγγες που μπορούν να εξάγουν έξι δόσεις αλλά δεν φτάσουν, φυσικά, καθώς θα χορηγηθούν περισσότερες δόσεις». 

Η Ιαπωνία δεν είναι η μοναδική χώρα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα. ΗΠΑ και Ευρώπη έχουν επίσης αναφέρει έλλειψη σε τέτοιου είδους σύριγγες, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως θα υπάρξει σκληρός ανταγωνισμός προκειμένου να εξασφαλίσουν επιπλέον αποθέματα.