ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Η Τσεχία ζητά από άλλες χώρες να βοηθήσουν στη νοσηλεία ασθενών με Covid

Η Τσεχία ζητά από άλλες χώρες να βοηθήσουν στη νοσηλεία ασθενών με Covid

Η Τσεχία ζήτησε από τη Γερμανία, την Ελβετία και την Πολωνία να πάρουν δεκάδες ασθενείς με Covid-19 καθώς η κατάσταση στα νοσοκομεία της έχει φθάσει σε κρίσιμο σημείο, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η χώρα των 10,7 εκατ. κατοίκων είναι μία από τις πιο πληγείσες στον κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες καθώς πολλά περιφερειακά νοσοκομεία, αντιμέτωπα με μια μεγάλη εισροή ασθενών κορονοϊού, χρειάστηκε να τους μεταφέρουν αλλού, σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και εκατοντάδες μίλια μακριά.

«Ο μεγάλος αριθμός ασθενών που έχουν πρόσφατα μολυνθεί έχει εντείνει την πίεση στο σύστημα υγείας και ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία αυξάνεται», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο της Τσεχίας. Μέχρι σήμερα το πρωί, 8.153 ασθενείς με Covid νοσηλεύονταν, περιλαμβανομένων 1.735 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

«Σε ορισμένες περιοχές, τα νοσοκομεία έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητές τους και δεν μπορούν πλέον να παράσχουν κατάλληλη φροντίδα ή να δεχθούν νέους ασθενείς χωρίς βοήθεια από άλλα», ανέφερε στην ανακοίνωση ο υπουργός Υγείας Γιαν Μπλάτνι.

Σε όλη τη χώρα, το 13% της συνολικής δυναμικότητας των μονάδων εντατικής θεραπείας είναι διαθέσιμο, ενώ στην πρωτεύουσα Πράγα, η διαθεσιμότητα είναι 5%. Η γειτονική Σλοβακία μετέφερε τους πρώτους ασθενείς της με κορονοϊό στο εξωτερικό αυτή την εβδομάδα καθώς τα νοσοκομεία της είναι γεμάτα ασθενείς με Covid-19.


 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ