ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Η τραγωδία της Κάρντιφ

Η τραγωδία της Κάρντιφ
AP PHOTO

Η Κάρντιφ είναι μια μοναδική περίπτωση στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Οι ανθρώπινες τραγωδίες και τα οικονομικά προβλήματα είναι καθημερινότητα του συλλόγου της Championship. Εχουν περάσει κάτι παραπάνω από δύο χρόνια αφότου το παγκόσμιο ποδόσφαιρο συγκλονίστηκε με τον θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα σε αεροπορικό δυστύχημα καθώς ταξίδευε από τη Γαλλία στην Ουαλία για να υπογράψει με τη νέα του ομάδα. Η υπόθεση ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει και πρόσφατα η οικογένεια του αδικοχαμένου Αργεντινού επιθετικού ανακοίνωσε πως θα κινηθεί νομικά κατά εκείνων που θεωρεί υπεύθυνους για τον χαμό του.

Ο θάνατος του Σάλα δεν είναι η μόνη τραγωδία που έχει χτυπήσει την Κάρντιφ. Πριν από έναν χρόνο ο σύλλογος έλαβε τα νέα του θανάτου του πρώην μέσου, Πίτερ Γουΐτινγχαμ, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα των «μπλουμπερντς» για δέκα χρόνια. Ο 35χρονος έχασε την ζωή του από θανατηφόρο χτύπημα στο κεφάλι έπειτα από πτώση του σε μπαρ στο Μπάρι της Αγγλίας. Τον Ιανουάριο, η Κάρντιφ ανακοίνωσε πως ο αμυντικός της Σολ Μπάμπα, διαγνώσθηκε με λέμφωμα Non-Hodgkin και άρχισε χημειοθεραπείες, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Τον Ιανουάριο του 2020, στον σύλλογο δεν μπορούσαν ν' αποδεχθούν την είδηση πως ο πρώην αμυντικός της ομάδας, ο 39χρονος Κρις Μπάρκερ, αυτοκτόνησε.

Στον σύλλογο, προσπάθησαν να επικεντρωθούν στο αγωνιστικό σκέλος και να διεκδικήσουν την άνοδο στην Premier League – η ομάδα είναι στην Championship – αλλά τα οικονομικά προβλήματα δεν του επιτρέπουν να χαρεί. Η πανδημία του κορονοϊού προκαλεί απώλειες της τάξης των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ το μήνα. Επιπλέον, η δικαστική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη με τη Ναντ για τα περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ της μεταγραφής του Σάλα θολώνει ακόμη περισσότερο το μέλλον του κλαμπ. Αν η Κάρντιφ υποχρεωθεί να πληρώσει το ποσό το πιθανότερο είναι να χρεοκοπήσει κι αυτό δίχως να υπολογίζεται τί θα χρειαστεί να πληρώσει αν κριθεί ένοχη η ίδια ή οι τότε παράγοντές της για το δυστύχημα του Σάλα. Οι νομικοί σύμβουλοι της Κάρντιφ έχουν πει στη διοίκηση να μην πληρώσει το ποσό στη Ναντ και να μην υπάρξει συμβιβασμός. Υποστηρίζουν πως ο Σάλα δεν ήταν τυπικά παίκτης της ομάδας όταν έπεσε το αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Ουαλία.