Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά Εισαγγελέα για τον θάνατο της αποκλειστικής στη Νίκαια

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά Εισαγγελέα για τον θάνατο της αποκλειστικής στη Νίκαια

Την παρέμβαση Εισαγγελέα για τον θάνατο της αποκλειστικής νοσοκόμας στη Νίκαια ζητά η ΠΟΕΔΗΝ, δίνοντας στη δημοσιότητα έγγραφο μέσω του οποίου η διοίκηση ζητά τον εντοπισμό των παράνομων αποκλειστικών από πενταμελή επιτροπή νόμιμων αποκλειστικών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλει πως πρόκειται για «άκρως παράνομη πράξη καθ' ότι οι νόμιμοι αποκλειστικοί δεν έχουν καμία υπηρεσιακή ιδιότητα στο Νοσοκομείο». Παράλληλα επισημαίνει ότι ο φόβος, η πίεση και η ανασφάλεια που επικράτησε μετά την έκδοση της εγκυκλίου μπορεί να συνέβαλε στην πράξη της «τραγικής γυναίκας», η οποία υπενθυμίζεται ότι πήδηξε από τον 1ο όροφο του νοσοκομείου με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει τα εξής:

«Περιήλθε στην κατοχή μας έγγραφο που υπογράφει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας και η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσία, με το οποίο παράνομα ανατίθεται ο έλεγχος και ο εντοπισμός παράνομων αποκλειστικών στο Νοσοκομείο σε πενταμελή επιτροπή νόμιμων αποκλειστικών.

Άκρως παράνομη πράξη καθ' ότι οι νόμιμοι αποκλειστικοί δεν έχουν καμία υπηρεσιακή ιδιότητα στο Νοσοκομείο. Η εγκύκλιος Πολάκη ορίζει τη φύλαξη του Νοσοκομείου και το Νοσηλευτικό ως υπεύθυνους για τον εντοπισμό των παράνομων αποκλειστικών. Φυσικά εμείς διαφωνούμε με την εγκύκλιο στο σκέλος που ανατίθεται ο έλεγχος στο Νοσηλευτικό προσωπικό καθ' ότι δεν είναι στα καθήκοντά του.

26 Ιουνίου κυκλοφόρησε η συγκεκριμένη εντολή του Διοικητή και τρεις ημέρες μετά έγινε το τραγικό συμβάν. Θα πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας και να ερευνήσει το κλίμα που δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο μετά την έκδοση της εντολής Διοικητή και να αποδοθούν ευθύνες όπου και εάν υπάρχουν.

Ο φόβος, η πίεση και η ανασφάλεια που επικράτησε μετά την έκδοση της εγκυκλίου μπορεί να συνέβαλε στην πράξη της τραγικής γυναίκας.

Μέχρι την έκδοση της εντολής Διοικητή και πριν την παράνομη καθαίρεση του προϊστάμενου Επιστασίας πριν τρεις μήνες είχαν γίνει 400 ταυτοποιήσεις σε συνεργασία με την Αστυνομία της Νίκαιας και είχαν σταλεί 30 περιπτώσεις παράνομων αποκλειστικών στα Δικαστήρια.

Το φαινόμενο των παράνομων αποκλειστικών είχε καταπολεμηθεί στα πλαίσια του νόμου. Τι μεσολάβησε και βγήκε η παράνομη απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου της Νίκαιας;

Με βία και καταστολή δεν επιλύεται το πρόβλημα των παράνομων αποκλειστικών. Χρειάζονται προσλήψεις Νοσηλευτικού Προσωπικού και ο ΕΟΠΥΥ να εγκρίνει την δαπάνη για όλο το 24ωρο των ασθενών που χρήζουν περιποίηση από αποκλειστικές Νοσοκόμες.

Να ενισχυθεί η φύλαξη των Νοσοκομείων για να διενεργείται έλεγχος παρουσία της Αστυνομίας».