Η ώρα της αλήθειας: Οι κουκουλοφόροι ενώπιον της Προανακριτικής

Η ώρα της αλήθειας: Οι κουκουλοφόροι ενώπιον της Προανακριτικής

Σήμερα στις 16:00 και στις 20:30 «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» αναμένεται να βρεθούν, με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, ενώπιον των μελών της προανακριτικής Επιτροπής, προκειμένου να καταθέσουν αφού οι «εξαφανισμένοι» κουκουλοφόροι μάρτυρες, σε βάρος των οποίων είχε εκδοθεί ένταλμα βίαιης προσαγωγής, εμφανίσθηκαν τελικά.

Όπως τονίζουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, σήμερα «θα πέσουν οι μάσκες και τα πραγματικά γεγονότα θα αποκαλυφθούν», την ώρα που η τακτική της πλειοψηφίας των μελών της Προανακριτικής δίνει βάρος στη θέση πως «υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για το αν οι συγκεκριμένοι μάρτυρες μπορεί να συνεχίσουν να είναι προστατευόμενοι».

Τα μέλη της προανακριτικής θα αναζητήσουν, εκτός της ουσίας της υπόθεσης, τον τρόπο που η εισαγγελία Διαφθοράς τους έθεσε υπό το καθεστώς της «κουκούλας», καθώς στο παρασκήνιο κυοφορείται ότι δεν αποκλείεται να υπάρχουν ορισμένα «σκοτεινά» σημεία, που κινούνται στα όρια της νομιμότητας, ίσως και εκτός αυτής.

Σε κάθε περίπτωση, από τη Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζουν ότι εξ αρχής στόχος της επιτροπής ήταν η εξέταση των κουκουλοφόρων μαρτύρων, με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά ή χωρίς. Άλλωστε γι αυτό μετέβησαν -με εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ- στον Άρειο Πάγο και ζήτησαν τη συνδρομή του, τόσο για για να λάβουν τα έγγραφα που η Ελ. Τουλουπάκη δεν στέλνει στην Προανακριτική, παρά τα σχετικά αιτήματα, όσο και για να λυθεί το θέμα της εξέτασης των μαρτύρων στις οποίες στηρίχθηκε το κατηγορητήριο εναντίον πολιτικών προσώπων.

«Με τη δική μας στάση και συμβολή άνοιξε πλέον ο δρόμος για κατάθεση. Η απάντηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Μπρακουμάτσου επικυρώνει την ορθότητα και την νομιμότητα όλων των ενεργειών της Προανακριτικής Επιτροπής για την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων και αναγνωρίζει την αποκλειστική αρμοδιότητά της για την κλήτευση αυτών των μαρτύρων και μετά την άρνηση τους για την έκδοση ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά γαλάζια στελέχη. 

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα να προχωρήσει η διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Σύμφωνα, άλλωστε, με το Θ. Πλεύρη αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος της Βουλής έχει απευθυνθεί στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για τις συνθήκες διεύρυνσης του κατηγορητηρίου και, όπως τόνισε πριν από λίγες μέρες στο liberal.gr   ο Θάνος Πλεύρης, περιμένουμε φυσικά να ολοκληρωθεί όλη η αποδεικτική διαδικασία.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Ελ. Τουλουπάκη συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία της Επιτροπής, καθώς αρνείται να στείλει ολόκληρη τη δικογραφία. Και κυρίως τα έγγραφα που εμπεριέχουν την αλληλογραφία ανάμεσα στο FBI και τις Ελληνικές αρχές, αναφορικά με την εμπλοκή των δέκα πολιτικών προσώπων, αλλά και αυτά αφορούν στους μάρτυρες που βρέθηκαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.