Η νέα εφαρμογή Vimodji έχει γενέθλια

Η νέα εφαρμογή Vimodji έχει γενέθλια

Ένα νέο και ταχύτατα αναπτυσσόμενο μέσο επικοινωνίας έχει γεννηθεί και «κυκλοφορεί» στα κινητά μας τον τελευταίο καιρό, με σύντομα βίντεο που εκφράζουν συναισθήματα και διαθέσεις.

Λέγεται Vimodji και είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων με video, που επιτρέπει στους χρήστες να εκφράζουν ελεύθερα τα συναισθήματά/μηνύματά τους και να τα μοιράζονται με φίλους, συγγενείς και συνεργάτες. Είναι ένας συνδυασμός του Youtube και του Giphy.

1 χρόνο στο VIBER, 1 εκ. χρήστες, €1 εκ. κεφάλαια! 

Η ιδέα αναπτύχθηκε στο Λος Άντζελες καλλιεργήθηκε στην Αθήνα, και έφτασε σήμερα να έχει κλείσει 1 χρόνο συνεργασίας με το Viber (1 δις χρήστες) και να έχει πάνω από 1 εκατομμύριο χρήστες.  Μόλις ολοκλήρωσε την τρίτη φάση χρηματοδότησης έχοντας σηκώσει μέχρι σήμερα κεφάλαια κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ από την Ελληνική και την Διεθνή αγορά.  Τώρα προχωράει άμεσα στον επόμενο κύκλο χρηματοδότησης ύψους €2 εκ. για να φτάσει στους 100 εκατομμύρια χρήστες, κατακτώντας νέες αγορές όπως είναι η Αμερική, η Ρωσία και η Ινδία.

Οι δημιουργοί και η ομάδα του Vimodji;

Η εντυπωσιακή εξέλιξη του Vimodji οφείλεται στην ένωση δυνάμεων των δημιουργών και ιδρυτών του, τον Βασίλη Καλλίτση, επιτυχημένο σκηνοθέτη στην Αμερική, και την Ελευθερία Μαμιδάκη, Μηχανικό του MIT, με μεγάλη εμπειρία στις business λόγω οικογενειακής παράδοσης οι οποίοι επένδυσαν  γνώση και ενέργεια στην ανάπτυξή του.  Την ομάδα ενισχύουν πολύ ισχυρά ταλέντα, όπως ο Γιώργος Σπανός, ο CTO της ομάδας, ο Βασίλης Καρδαράς (senior software engineer), καθώς  και στελέχη με μεγάλη εμπειρία όπως o Νίκος Καραχάλιος CCO (Chief Communication Officer), ο Παναγιώτης Τσαφαράς (PR advisor), ο Σταύρος Δαφνομήλης (Advisor στο AI και Machine learning) και ο Θανάσης Δεληστάθης (σύμβουλος, partner σε venture capital fund στην Αμερική).

«Καταφέραμε να είμαστε ο «Λουμίδης» της online visual επικοινωνίας στην Ελλάδα, και το επόμενο βήμα είναι να γίνουμε το “Starbucks” της επικοινωνίας παγκοσμίως» είπε ο Βασίλης Καλλίτσης, ο οποίος εμπνεύστηκε την ιδέα όταν ζούσε στο Λος Άντζελες, και διαπίστωσε ότι οι χρήστες είχαν την ανάγκη να εκφραστούν με “σύντομα”, καλής ποιότητας βίντεο.  «Η ποιότητα του content είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη, και είμαστε σίγουροι ότι σε αυτό οφείλουμε μέχρι τώρα την επιτυχία μας».

Η πρωτότυπη ιδέα (ένα “Starbucks” με γεύση “Λουμίδη”)!

To Vimodji προσφέρει την δυνατότητα στους χρήστες να εκφράζουν με βίντεο, πολλές φορές κάθε μέρα την διάθεσή τους (mood), και τις ξεχωριστές στιγμές της ζωής τους.   Επίσης, δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα στα brands να “παρεμβαίνουν” με ουσιαστικό και έξυπνο τρόπο στις συνομιλίες των χρηστών.

 Μοιάζει με τα γνωστά Gif, αλλά είναι video με ήχο (μέσο όρο 12 δευτερολέπτων) που περιέχουν σκηνές από τον συναρπαστικό  κόσμο του θεάματος και της μουσικής.   Αποτελεί το επόμενο βήμα στο new generation της τεχνολογίας Artificial Intelligence.   Έχοντας το βασικό training dataset, το Vimodji “μαθαίνει” τη μηχανή (machine learning) να αναγνωρίζει συναισθήματα μέσα από κινούμενη εικόνα.

 Νέα συνεργασία

Αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμφωνία για την ένταξη στο Vimodji της διεθνούς video game πλατφόρμας Gamezop και μέσα στο Σεπτέμβρη  οι χρήστες του Vimodji θα μπορούν να παίζουν και να μοιράζονται  τα αγαπημένα τους βιντεοπαιχνίδια με την αγαπημένη τους φράουλα!

Το Vimodji έχει 2 βάσεις, την Αθήνα και το Λονδίνο, και σύντομα (Covid επιτρέποντος) θα ανοίξει γραφεία  στην Νέα Υόρκη, τη Μόσχα και το Νέο Δελχί.

Στοιχεία επικοινωνίας: Μπορείτε να στείλετε email στο [email protected] ή να επικοινωνήσετε μαζί  στην Ελλάδα στο τηλ: 6973 430 302

website: www.vimodji.com

Επίσης, στο https://vimodji.com/presskitgr μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε χρειάζεστε σχετικά με το Vimodji.