Η Μόσχα περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα για να συγχαρεί τον νεοεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο

Η Μόσχα περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα για να συγχαρεί τον νεοεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο

Η Μόσχα θα συγχαρεί για τη νίκη του στις εκλογές τον Αμερικανό πρόεδρο, όταν η νίκη αυτή ανακοινωθεί επίσημα και ολοκληρωθεί η εξέταση όλων των προσφυγών, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Θα πρέπει να ανακοινωθεί ο εκλεγείς πρόεδρος, ο ίδιος ο εν ενεργεία πρόεδρος πρέπει να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών και πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι δικαστικές προσφυγές. Μόνον έπειτα απ' αυτό θα ανακοινωθεί επίσημα το αποτέλεσμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου , προσθέτοντας ότι «είναι προφανές ότι αυτό ακόμη δεν συνέβη».

Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξήγησε ότι προς το παρόν δεν συγχαίρει τον νικητή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, επειδή θα πρέπει να περιμένει την διευθέτηση όλων των νομικών λεπτομερειών. Υπενθύμισε μάλιστα ότι το 2016 πολλοί είχαν συγχαρεί την Χίλαρι Κλίντον, αν και αποδείχθηκε ότι νίκησε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σχολιάζοντας την δήλωση αυτή του Πούτιν, ο Πεσκόφ διευκρίνισε ότι «στην δεδομένη περίπτωση είναι τρόπος του λέγειν». «Πράγματι την προηγούμενη φορά, όταν ο Τραμπ εξελέγη πρόεδρος, όλες οι προγνώσεις όλων των Αμερικανών αναλυτών έλεγαν ότι θα νικήσει η Χίλαρι Κλίντον και αυτό ακριβώς είχε υπόψιν του ο πρόεδρος (Πούτιν)», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι το Κρεμλίνο προτιμάει να περιμένει την ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών. «Χωρίς αυτό δεν υπάρχει επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών και σ' αυτό έχει αναφερθεί επανειλημμένα ο Ρώσος πρόεδρος», παρατήρησε ο Πεσκόφ.