Η Δούρου, ο κορμοράνος και το «οικολογικό πραξικόπημα»

Η Δούρου, ο κορμοράνος και το «οικολογικό πραξικόπημα»

«Να μην επιτρέψουμε τη θέση του πράσινου να την πάρει η fake ανάπτυξη της σημερινής κυβέρνησης. Γιατί τότε θα φταίμε όλοι και όλες. Τότε δεν θα φταίει η Δούρου. Και τότε θα είναι πολύ αργά». Αυτό δήλωσε η πρώην περιφερειάρχης Αττικής στο βίντεο – πρόσκληση στο συλλαλητήριο που έγινε στο Σύνταγμα χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας. Άλλωστε στόχος ήταν το «οικολογικό πραξικόπημα» της Κυβέρνησης...

Η Ρένα Δούρου κάνει αγώνα για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος. Και του πράσινου. Υπήρξε εκ των πρωτεργατών του συλλαλητηρίου που έγινε το απόγευμα χθες στο Σύνταγμα από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜεΡΑ25. Και σύμφωνα με τους διοργανωτές υπήρχε και συμμετοχή οικολογικών οργανώσεων.

Αιτία το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που η Ρένα Δούρου και ο αρμόδιος τομέας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν χαρακτηρίσει «οικολογικό πραξικόπημα». Τοποθέτησαν τη λέξη πραξικόπημα δηλαδή προκειμένου να δώσουν έμφαση όπως κάνουν με κάθε πράξη της σημερινής κυβέρνησης θέλοντας να επαναφέρουν την προ του 2015, ρητορική στο προσκήνιο.

Η πασιονάρια του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει τον δικό της ανένδοτο κατά της κλιματικής αλλαγής. Εζήλωσε τη δόξα της Γκρέτα Τουνμπεργκ στην οικολογία. Πιστή όμως στην αντίσταση κατά του φασισμού ως άλλη Ντολόρες Ιμπάρρουρι σε κάθε αναφορά της βάζει και τη λέξη πραξικόπημα.

«Περιβάλλον τέλος λοιπόν; Ναι, αν θεωρήσουμε ότι η υπόθεση θα λήξει με την ψήφιση στη Βουλή» ανέφερε σε ανάρτησή της στις 2 Μαΐου αλλά διευκρινίζοντας ότι «Όμως υπάρχει δρόμος μπροστά μας. Είναι ο δρόμος της αντίστασης στην εφαρμογή αυτού που καταστρέφει τις ζωές μας. Που πλήττει τους πνεύμονες της κοινωνίας μας ως περιβαλλοκτόνος ιός με τις ευλογίες της κυβέρνησης»

Και κατέληγε: «Η διεθνοποίηση της υπόθεσης, οι προσφυγές σε όλες τις αρχές, εντός κι εκτός Ελλάδας, η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, ενεργοποίηση, κινητοποίηση των πολιτών, είναι το πεδίο που οφείλουμε να δράσουμε. Να παρέμβουμε σήμερα για να μη χάσουμε αύριο το κοινό μας σπίτι. Να μην επιτρέψουμε στην πιο επικίνδυνη Δεξιά να απαλλοτριώσει το μέλλον των παιδιών μας»

Σε κάθε περίπτωση η περιβαλλοντική ζημιά που έρχεται είναι δεδομένη αλλά δεν θα φταίει η Δούρου, όπως αναφέρει στο βίντεο που έχει αναρτήσει καλώντας στο συλλαλητήριο. Ένα συλλαλητήριο που έγινε χθες, ημέρα έναρξης της σταδιακής άρσης του lockdown. Όπου κανείς δεν σκέφτηκε έστω να ληφθούν μέτρα προστασίας. Να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Μάσκες ελάχιστες και εναγκαλισμοί πολλοί. Η σωτηρία του κορμοράνου τείνει να μετατραπεί στη χαρά του κορονοιού

Υ.Γ. Η Ρένα Δούρου έχει επιλέξει στο Facebook τη φωτό ενός κορμοράνου μέσα σε πετρελαιοκηλίδα από το ναυάγιο του ρωσικού τάνκερ στη θάλασσα του Μαρμαρά. Ορθώς, δεν θα μπορούσε άλλωστε να βάλει αυτή από την πετρελαιοκηλίδα στο Φάληρο επί υπουργίας Π. Κουρουμπλή.