Η χώρα χρειάζεται ξεκάθαρες συστάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca
Γερμανία

Η χώρα χρειάζεται ξεκάθαρες συστάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca

Η Γερμανία χρειάζεται ξεκάθαρες συστάσεις από τους ειδικούς της για το αν το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της covid-19 είναι ασφαλές ή όχι, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ.

Επισημαίνοντας ότι κάποιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναστείλει τη χορήγηση του εμβολίου αυτού, ο Ζέντερ τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου: «Για τον λόγο αυτό πρέπει να υπάρξει μια απολύτως ξεκάθαρη ανακοίνωση στη Γερμανία: είναι το εμβόλιο καλό ή κακό;». «Πιστεύω ότι τώρα χρειαζόμαστε ανακοινώσεις ότι το εμβόλιο αυτό είναι ασφαλές και αποτελεσματικό», πρόσθεσε.

Η Γερμανία εξακολουθεί να χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της covid-19 βάσει των συστάσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, παρά την αναστολή της χρήσης του σε κάποιες χώρες και τις αναφορές για σοβαρές παρενέργειες, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Οι αναφορές για τους πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και τα δεδομένα εξετάζονται συνεχώς, επεσήμανε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου μιλώντας στο Reuters. Περαιτέρω δράσεις θα συζητηθούν αυτή την εβδομάδα με τις ευρωπαϊκές και εθνικές ρυθμιστικές αρχές εμβολίων, πρόσθεσε ο ίδιος.