Η Βόρεια Κορέα δεν «βλέπει» βελτίωση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ

Η Βόρεια Κορέα δεν «βλέπει» βελτίωση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σημερα ότι δεν υπάρχει κάποια βελτίωση στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA, λίγες μέρες μετά την διακοπη της επικοινωνίας με την Νότια Κορέα.

"Περαν απο την διατήρηση της προσωπικής σχέσης μεταξύ του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η πολιτική

των ΗΠΑ αποδεικνύει ότι η Ουάσινγκτον παραμένει μία μακρόχρονη απειλή κατά του λαού της Βόρειας Κορέας" δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Ρι Σον Γκουόν στο KCNA.

Η σύνοδος του Τραμπ και του Κιμ στη Σιγκαπούρη το 2018 ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ Αμερικανού προέδρου και ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Κατά τη συνάντηση, η οποία γέννησε ελπίδες προόδου στη βελτίωση των διμερών σχέσεων έπειτα από δεκαετίες ανταγωνισμού, οι δύο χώρες συμφώνησαν χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις να συνεργαστούν για την αποπυρηνικοποίηση της Πιονγιάνγκ.

Μια δεύτερη Σύνοδος Κορυφής στο Ανόι όμως, έναν χρόνο μετά, έληξε άδοξα, εν μέρει διότι καμία από τις δύο πλευρές δεν συμφωνούσε στους όρους της αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας και την επακόλουθη διαδικασία

Σημειώνεται ότι προ ημερών η Βόρεια Κορέα διέκοψε όλες τις γραμμές άμεσης επικοινωνίας με τη Νότια Κορέα, εν όψει της διακοπής όλων των επαφών με τη Σεούλ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Σημειώνεται ότι προ ημερών, η Κιμ Γιο Γιονγκ, η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν απείλησε τη Νότια Κορέα ότι θα πληρώσει ακριβό τίμημα αν δεν βάλει τέλος στην "προπαγάνδα με φυλλάδια". Η Γιο Γιονγκ είχε προαναγγείλει ότι η Πιονγιάνγκ θα αποχωρήσει από τη συμφωνία που έχουν συνάψει οι ηγέτες των δύο χωρών, για τη μείωση των στρατιωτικών εντάσεων σύμφωνα με το πρακτορείο της Νότιας Κορέας Yonhap.