Η Βόρεια Κορέα αποκάλυψε δύο νέους πυραύλους του οπλοστασίου της

Η Βόρεια Κορέα αποκάλυψε δύο νέους πυραύλους του οπλοστασίου της

Λίγες μέρες μετά την δημόσια παραδοχή ότι το οικονομικό πρόγραμμα απέτυχε, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν παρουσίασε νέα όπλα κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης, που σηματοδότησε τη λήξη του συνεδρίου του Εργατικού Κόμματος.

Το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA) ανέφερε ότι η στρατιωτική παρέλαση κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα όπλα, σηματοδοτεί το τέλος του ιστορικού Συνεδρίου του όγδοου κόμματος .

Συγκεκριμένα, το KCNA έκανε λόγο για έναν βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύεται από υποβρύχιο, χαρακτηρίζοντας «το πιο ισχυρό όπλο στον κόσμο». Τον περασμένο Νοέμβριο, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας ενημέρωσε τους νομοθέτες σχετικά με σχέδια της Βόρειας Κορέας για δύο νέα υποβρύχια, ένα εκ των οποίων θα μπορούσε να μεταφέρει τέτοιους πυραύλους. Η Πιονγκγιάνγκ φέρεται να έχει 20 τέτοια υποβρύχια σε υπηρεσία. Η διάταξη έχει τροποποιηθεί, ώστε για να πλήττει πλοία, αλλά όχι να εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους.

Ένα δεύτερο νέο όπλο που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης, αναγνωρίστηκε από αναλυτές ως πύραυλος μικρής εμβέλειας. Όπως πολλοί από τους άλλους πυραύλους μικρής εμβέλειας της Βόρειας Κορέας, αυτός ήταν επίσης τοποθετημένος σε τροχούς εκκίνησης.