Η Ατλέτικο περιμένει από τον Σιμεόνε να κάνει τη διαφορά

Η Ατλέτικο περιμένει από τον Σιμεόνε να κάνει τη διαφορά

Η Ατλέτικο Μαδρίτης παίζει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με την Τσέλσι το δεύτερο ματς της σειράς τους για τους «16» του Champions League (22:00, COSMOTE TV SPORT 1). Οι «μπλε» που είναι αήττητοι αφότου τους ανέλαβε ο Τόμας Τούχελ έχουν προβάδισμα 1-0 από την πρώτη αναμέτρηση. Οι «ροχιμπλάνκος» αναζητούν την ανατροπή και την πρόκριση κοιτάζοντας περισσότερο στον πάγκο τους παρά στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε, προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος στον κόσμο. Αμείβεται με 24 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο «καθαρά», περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ «μεικτά». Με την ομάδα του να κάνει... κοιλιά τον τελευταίο μήνα και κάτι, το κλαμπ και οι παίκτες περιμένουν τις λύσεις από εκείνον.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει χάσει 11 βαθμούς στα οχτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια της στο ισπανικό πρωτάθλημα κι από εκεί που η κατάκτηση του τίτλου έμοιαζε με... παιχνιδάκι, τώρα η Μπαρτσελόνα είναι στο -4 με 11 αγωνιστικές στο καλεντάρι κι απομένει και μεταξύ τους ματς. Ο κορονοϊός, από τον οποίο νόσησαν αρκετοί παίκτες και δεν φαίνεται να έχουν επανέλθει πλήρως, και τα διαδοχικά παιχνίδια έχουν επηρεάσει την λειτουργία της ομάδας, που ήταν άκρως αποτελεσματική στις δύο περιοχές.

Η παρούσα κατάσταση περιγράφει με μεγάλη ακρίβεια το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Παρόλο που ο Σιμεόνε ούτε μπορεί να βάλει γκολ, ούτε να το... γλιτώσει, είναι εκείνος από τον οποίο ζητούν να κάνει τη διαφορά. Το άθλημα σαν να έχει πάψει να είναι των... ποδοσφαιριστών και να είναι πλέον αποκλειστικά των προπονητών: η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, η Ρεάλ Μαδρίτης του Ζινεντίν Ζιντάν. Ευτυχώς, κανείς από τους τρεις προαναφερθέντες δεν θεωρεί τον εαυτό του μοναδικό υπεύθυνο για την επιτυχία της ομάδας του και αντιθέτως επαινούν τους παίκτες τους για τις νίκες.

Τί μπορεί να προσφέρει παραπάνω, όμως, ο Σιμεόνε; Η Ατλέτικο Μαδρίτης στο πρώτο ματς με την Τσέλσι ίσως έκανε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της τον τελευταίο μήνα. Δεν είχε ούτε τελική προσπάθεια στην αντίπαλη εστία. Στο Champions League ο μέσος όρος της είναι 12 τελικές ανά ματς, με τους «μπλε» έκανε μόλις έξι.

Εκτοτε, πάντως, έχει βελτιωθεί σ' αυτό το κομμάτι μα δεν είναι παραγωγική. Στα τέσσερα ματς που ακολούθησαν έχει σημειώσει πέντε γκολ – σε κανένα δεν έβαλε περισσότερα από δύο, ενώ μια φορά έμεινε στο μηδέν. «Εχουμε ξεκάθαρο πλάνο για το τί πρέπει να κάνουμε. Το μόνο που μας λείπει είναι να τελειώσουμε τις φάσεις καλύτερα», είπε ο χαφ Μάρκος Γιορέντε. Ο Σιμεόνε εκεί δεν μπορεί να κάτι τίποτα.