ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2022η
Σάββατο, 15 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Ρωσία για αμερικανικές κυρώσεις: «Η απάντησή μας θα είναι αμετάκλητη» - Εκλήθη ο Αμερικανός πρέσβης στο ρωσικό ΥΠΕΞ

«Η απάντησή μας θα είναι αμετάκλητη» - Εκλήθη ο Αμερικανός πρέσβης στο ρωσικό ΥΠΕΞ

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ρωσία Τζον Σάλιβαν εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε σχέση με τις νέες κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσιγκτον στην Μόσχα, επίκειται για την αμερικανική πλευρά σκληρή συνομιλία, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εκλήθη ο πρέσβης των ΗΠΑ. Θα σας ενημερώσουμε επιπροσθέτως για το αποτέλεσμα αυτής της συνομιλίας, η οποία θα είναι σκληρή για την αμερικανική πλευρά», επισήμανε η Ζαχάροβα.

Παράλληλα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Μόσχα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσει την απάντησή της στις νέες αμερικανικές κυρώσεις και πως αυτή τη στιγμή οι εμπειρογνώμονες προετοιμάζουν την απάντηση.

«Η απάντησή μας θα είναι αμετάκλητη, θα διαμορφωθεί, Θα την μάθετε, νομίζω πολύ σύντομα. Οι εμπειρογνώμονές μας αυτή την στιγμή ασχολούνται με την προετοιμασία της», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Υπενθυμίζεται ότι νβρίτερα σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση όπως αναμενόταν ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων, την απέλαση διπλωματών και μια σειρά άλλων μέτρων κατά της Ρωσίας, ως απάντηση στην κυβερνοεπίθεση γνωστή SolarWinds αλλά και για τη ρωσική επιθετικότητα στην Κριμαία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ