7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας έχει ήδη ξεκινήσει - Καταλύτης το Ταμείο Ανάκαμψης

Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας έχει ήδη ξεκινήσει - Καταλύτης το Ταμείο Ανάκαμψης

Αισιόδοξα μηνύματα για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, αλλά και τη σπουδαιότητα του Ταμείου Ανάκαμψης στην ενίσχυση κλάδων της οικονομίας, έστειλε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης τονίζοντας πως η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας έχει ήδη αρχίσει.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε αρχικά ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης αντιστοιχούν στην Ελλάδα συνολικά 7,5 δισ. ευρώ για το 2021 και από αυτά τα χρήματα ένα σημαντικό κομμάτι θα δαπανηθεί το 2022.

Αυτά τα ποσά θα κατευθυνθούν σε όλο το πρόγραμμα που περιλαμβάνει τον πράσινο πυλώνα, τον ψηφιακό πυλώνα, τα μεγάλα έργα υποδομής, τις κοινωνικές δαπάνες, την υγεία, την παιδεία και βεβαίως τις ιδιωτικές επενδύσεις, ανέφερε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ σημειώνοντας πως το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα κρίσιμο μέρος της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Σκυλακάκης μίλησε ακόμη για τις νέες αντικειμενικές αξίες τονίζοντας ότι καταγράφουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια και αμεροληψία τις πραγματικές αξίες των ακινήτων.

Είναι θετικό ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης να αυξηθεί σε λογικά πλαίσια η αξία της ακίνητης περιουσίας από εκεί που είχε απαξιωθεί εξ αιτίας της κρίσης των μνημονίων.

Στην ερώτηση αν το κράτος θα έχει τα χρήματα να στηρίξει επιχειρήσεις και εργαζόμενους το φθινόπωρο, αν εμφανισθεί τέταρτο κύμα της πανδημίας, ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης με το τείχος προστασίας που επιδιώκει με τους εμβολιασμούς και τη χρήση άλλων μέσων είναι να μην επιτρέψει την εμφάνιση τέταρτου κύματος.

«Οτιδήποτε άλλο συμβεί θα ήταν πολύ μεγάλη ζημιά, ανεπίτρεπτη, και δεν πιστεύω ότι θα συμβεί» τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.