Η Αν. Μεσόγειος στο επίκεντρο της συνάντησης Ν. Δένδια - Σ. Σούκρι

Η Αν. Μεσόγειος στο επίκεντρο της συνάντησης Ν. Δένδια - Σ. Σούκρι

Σε θερμό κλίμα υποδέχτηκε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ο Αιγύπτιος ομόλογός του Σάμεχ Σούκρι στο Κάιρο νωρίτερα σήμερα. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις και οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Η συνάντηση διήρκησε μιάμιση ώρα και αμέσως μετά ξεκίνησαν οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, παρουσία των δύο υπουργών.

Καλωσορίζοντας τον Έλληνα υπουργό, ο κ. Σούκρι τόνισε και πάλι τη χαρά του που υποδέχεται τον ομόλογό του κ. Δένδια και την ελληνική αντιπροσωπεία, τονίζοντας τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και τις τριμερείς σχέσεις με την Κύπρο, και κάνοντας λόγο για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων αυτών.

«Οι σχέσεις αυτές αποτελούν ισχυρή απόδειξη των δεσμών που βασίζονται στη φιλία και τη συνεργασία των δύο χωρών, οι οποίες μοιράζονται τις ίδιες αξίες ζώντας στην ίδια περιοχή και αποσκοπούν στο κοινό όφελος», τόνισε ο Αιγύπτιος υπουργός.

Αμέσως μετά τη συνάντηση των δύο υπουργών, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε:

«Είχα σήμερα μία ακόμη ευκαιρία να συναντηθώ εδώ στο Κάιρο με τον καλό μου φίλο, τον Αιγύπτιο υπουργό των Εξωτερικών, τον Σάμεχ Σούκρι και μετά να έχουμε μία συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών.

Συζητήσαμε για τα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, για την κατάσταση στη Λιβύη και πώς μπορούμε να διευκολύνουμε την ενδιάμεση κυβέρνηση της Λιβύης να οδηγηθεί γρήγορα σε εκλογές. Και μπορέσαμε και είχαμε και μία ευρύτερη συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Επίσης, διαβίβασα στο φίλο μου Σάμεχ Σούκρι την παράκληση του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη να διαβιβάσει στον Πρόεδρο Αλ Σίσι τους θερμούς χαιρετισμούς του».

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο εκπρόσωπος τύπου του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, Άχμεντ Χάφεζ, αναφέρει ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις και ο συντονισμός των δύο πλευρών για διμερή και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τονίζοντας τις μακροχρόνιες σχέσεις των δύο χωρών.