Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, 16:02

-A +A

Η Αικ. Σακελλαροπούλου σε μελέτη της ΔιαΝΕΟσις για το δικαστικό σύστημα

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, 16:02
Η Αικ. Σακελλαροπούλου σε μελέτη της ΔιαΝΕΟσις για το δικαστικό σύστημα
-A +A

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία εξελέγη σήμερα από το Κοινοβούλιο με ευρεία πλειοψηφία, θα είναι η 13η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και όπως  αναφέρεται σε ανακοίνωση της διαΝΕΟσις συμμετείχε σε αναλυτική μελέτη αναλυτική μελέτη για την καταπολέμηση των κυριότερων προβλημάτων που απασχολούν το δικαστικό σύστημα της χώρας μας.

Η μελέτη εκπονήθηκε από επταμελή ομάδα δικαστικών λειτουργών που εργάστηκαν αφιλοκερδώς και δημοσιεύθηκε  τον  Φεβρουάριο του 2019,  ενώ κυκλοφόρησε και με τη μορφή βιβλίου. Το βιβλίο «Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα -  Προτάσεις για ένα σύγχρονο δικαστικό σύστημα» θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα με τον Φιλελεύθερο το Σάββατο 25 Ιανουαρίου.  

Στο βιβλίο, η κ. Σακελλαροπούλου γράφει το εισαγωγικό κεφάλαιο, το οποίο εξηγεί τις αρχές που πρέπει να διέπουν ένα σύγχρονο δικαστικό σύστημα και τον ρόλο του δικαστή, όπως προβλέπονται από το Σύνταγμα της χώρας.

Η δημοσίευση της μελέτης από τη διαΝΕΟσις εντάσσεται στην ευρύτερη δράση του οργανισμού για την καταπολέμηση των επονομαζόμενων «πέντε δράκων» που εμποδίζουν την ανάπτυξη στη χώρα μας. Οι καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης είναι ένας από αυτούς. Στην εκδήλωση της διαΝΕΟσις για τους «πέντε δράκους» στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2018, η κ. Σακελλαροπούλου ανέλυσε το γιατί. 

Με αφορμή το βιβλίο, και ενώ είχε ήδη αναλάβει την Προεδρία του ΣτΕ, η κ. Σακελλαροπούλου συμμετείχε με ομιλίες τόσο στη μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση της Αθήνας, τον Απρίλιο του 2019  όσο και στην ανοιχτή εκδήλωση της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2019 . Συμμετείχε, επίσης, στην κλειστή συνάντηση εργασίας που συνδιοργανώσαμε με το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO). 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα