7ος χρόνος, ημέρα 2226η
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021

Handelsblatt: Ο Κυρ. Μητσοτάκης δίνει το καλό παράδειγμα για το κλίμα

Handelsblatt: Ο Κυρ. Μητσοτάκης δίνει το καλό παράδειγμα για το κλίμα
AP

Στα πρωτεία της Ελλάδας με τον εθνικό κλιματικό νόμο, αναφέρεται δημοσίευμα της Handelsblatt. Ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας στη χώρα μας, σχολιάζει, σύμφωνα με την Deutsche Welle ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θέλει να δώσει το καλό παράδειγμα, καθώς «η ελληνική κυβέρνηση συνδέει με το πρόγραμμα προστασίας του κλίματος την ελπίδα για επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η Ελλάδα αναμένει επιχορηγήσεις ύψους 17,8 δισ. ευρώ και χαμηλότοκα δάνεια ύψους 12,7 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ τα επόμενα χρόνια, από τα οποία σχεδόν το 40% θα εισρεύσουν σε "πράσινα" έργα όπως η σταδιακή κατάργηση του άνθρακα, η ανακαίνιση κτιρίων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, η επέκταση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και η αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και οι κλιματικά ουδέτερες μεταφορές.

Η ψήφιση του νόμου θεωρείται βέβαιη, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, διότι «ο Μητσοτάκης ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με το θέμα της προστασίας του κλίματος, ακόμη και ως αρχηγός της αντιπολίτευσης κατά την περασμένη τη δεκαετία. Αυτό εντάσσεται στη στρατηγική του να ανοίξει τους ορίζοντες του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στο πολιτικό κέντρο και όχι μόνο».