7ος χρόνος, ημέρα 2180η
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

H NASA ετοιμάζεται να στείλει την πρώτη γυναίκα στη σελήνη

H NASA ετοιμάζεται να στείλει την πρώτη γυναίκα στη σελήνη

Την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι σκοπεύει να στείλει η αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA) μέχρι το 2024, η οποία σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία (ESA) προετοιμάζει την επόμενη αποστολή στη Σελήνη.

Το όνομα του προγράμματος είναι «Άρτεμις», διάδοχος του ιστορικού προγράμματος «Απόλλων», και φιλοδοξεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα πριν την αποστολή ανθρώπων στον πλανήτη Άρη, η οποία εξακολουθεί να σχεδιάζεται για τη δεκαετία του 2030. Σκοπός της NASA είναι να καταφέρει να στείλει πλήρωμα τουλάχιστον δύο ανθρώπων στον νότιο πόλο της Σελήνης.

Σημειώνεται ότι η NASA έχει ζητήσει επιπλέον κονδύλια από το αμερικανικό Κογκρέσο αλλά και τη βοήθεια άλλων διαστημικών υπηρεσιών, όπως η ευρωπαϊκή ESA. Επίσης έχει ήδη σχεδιάσει τις νέες στολές που θα φορούν οι αστροναύτες της οι οποίες θα αντέχουν ακραίες θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται από τους μείον 150 βαθμούς Κελσίου μέχρι τους συν 120.

Μέχρι να εκτοξευτεί το πρώτο διαστημικό σκάφος, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία δημιούργησε ένα ξεχωριστό λογότυπο για να διαφημίσει το μεγαλεπήβολο σχέδιό της, στο οποίο παρουσιάζονται όψεις της Σελήνης σε διάφορους χρωματισμούς με τον τίτλο «κάθε γυναίκα μπορεί να δει τον εαυτό της στο φεγγάρι».