7ος χρόνος, ημέρα 2146η
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

H βιώσιμη κινητικότητα του μέλλοντος στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου

H βιώσιμη κινητικότητα του μέλλοντος στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου

Μετά από 70 χρόνια διεξαγωγής του στη Φρανκφούρτη, το Σαλόνι Αυτοκινήτου IAA πραγματοποιείται τώρα για πρώτη φορά στην έδρα του BMW Group στο Μόναχο. Επί έξι ημέρες, από 7 – 12 Σεπτεμβρίου 2021, οι εκθέτες θα παρουσιάσουν τις τελευταίες καινοτομίες τους και θα συζητήσουν για την κινητικότητα του μέλλοντος με επαγγελματίες του εμπορίου και μέλη του κοινού. Τα κύρια θέματα της IAA MOBILITY 2021 θα είναι κυκλική οικονομία, βιωσιμότητα και αστική κινητικότητα.

Η έκθεση IAA σκοπεύει να ξεκινήσει διάλογο με επισκέπτες σε διάφορες τοποθεσίες στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας – τόσο στους παραδοσιακούς εκθεσιακούς χώρους όσο και στο Open Space που περιλαμβάνει τις πιο ελκυστικές πλατείες του Μονάχου. Οι επισκέπτες που θα αδυνατούν να βρίσκονται εκεί αυτοπροσώπως μπορούν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του IAA live ή μαγνητοσκοπημένες.

Καθώς η σκηνή του Open Space προορίζεται για την ανάδειξη νέων φιλοσοφιών κινητικότητας, το ΙΑΑ θα δημιουργήσει μία δομή εύκολης πρόσβασης για τους επισκέπτες και θα φέρει την ατομική κινητικότητα του μέλλοντος στην καρδιά της πόλης. Στις πλατείες της πόλης στο κέντρο του Μονάχου, όπως οι Marienplatz, Odeonsplatz ή Max-Joseph-Platz, οι επισκέπτες θα μπορούν να εξερευνούν τα τελευταία μοντέλα και τις πιο σύγχρονες καινοτομίες διακεκριμένων κατασκευαστών αυτοκινήτων, και να συμμετέχουν σε ζωντανές συζητήσεις και σε ένα πλούσιο ψυχαγωγικό και πολιτιστικό πρόγραμμα.

Το BMW Group θα είναι ο μεγαλύτερος εκθέτης της IAA και θα υποδέχεται τους επισκέπτες στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις, στο εμβληματικό κτίριο ‘τεσσάρων κυλίνδρων’ - το ‘αρχηγείο’ της BMW - στο BMW Welt και στο BMW Museum, καθώς και στα BMW Hubs που ερευνούν θέματα βιωσιμότητας και κυκλικής οικονομίας στην πλατεία Max-Josef-Platz μπροστά από την Κρατική Όπερα της Βαυαρίας.

Open Space: ένα φόρουμ για ενημέρωση και συζήτηση.

Με την πρωτοποριακή ιδέα του Open Space, η IAA επεκτείνεται πέραν των εκθεσιακών χώρων για πρώτη φορά και ανοίγεται σε ένα ευρύτερο κοινό. Σε ένα δίκτυο μοντέρνων, σύγχρονων Labs στο Μόναχο, οι εκθέτες θα συζητούν για την κινητικότητα του μέλλοντος με μέλη από το κοινό. Το BMW Group προτίθεται να ξεκινήσει ανοιχτή συζήτηση με επαγγελματίες του εμπορίου και με το κοινό σε δύο τοποθεσίες της πόλης.

BMW Sustainability Lab.

Το BMW Group έχει θέσει ένα διπλό στόχο, να μειώσει τις εκπομπές CO2 από την παραγωγή κατά 80% μέχρι το 2030 και να φέρει συνολικά περίπου δέκα εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους την επόμενη δεκαετία. Επιπλέον, ο στόχος είναι η μείωση των εκπομπών CO2 ανά όχημα κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του τουλάχιστον κατά ένα τρίτο. Το BMW Group έχει επίσης δεσμευτεί να θέσει σε εφαρμογή την πιο βιώσιμη αξιακή αλυσίδα στο σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι τρόποι επίτευξης αυτών των στόχων απασχολούν το BMW Sustainability Lab. Πρόκειται για ένα εργαστήρι βιωσιμότητας το οποίο δεν αρκείται στην εξέλιξη οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων. Ακολουθώντας μία ολιστική προσέγγιση της βιωσιμότητας, το BMW Group επικεντρώνεται ταυτόχρονα στην κοινωνική βιωσιμότητα, την προμήθεια υλικών, τις αλυσίδες εφοδιασμού και την κοινωνική ευθύνη είτε πρόκειται για την κοινωνία σαν σύνολο είτε για τους εργαζόμενους του Ομίλου.

«Στόχος μας - ως ‘premium κατασκευαστής’ - είναι να ηγηθούμε στον τομέα της βιωσιμότητας», εξηγεί ο Maximilian Schöberl, αναφερόμενος στην ενιαία Έκθεση του BMW