Guardian: Βίντεο – ντοκουμέντο από το κατεστραμμένο Moskva

Guardian: Βίντεο – ντοκουμέντο από το κατεστραμμένο Moskva

Νέες φωτογραφίες και βίντεο του κατεστραμμένου ρωσικού καταδρομικού Moskva δημοσιεύτηκαν στη βρετανική ιστοσελίδα όπου φαίνεται ότι πιθανότατα χτυπήθηκε από αντιπλοϊκούς πυραύλους και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε πριν το πλοίο βυθιστεί στη Μαύρη Θάλασσα.

Στις εικόνες, για τις οποίες οι αναλυτές είπαν ότι φαίνονται αυθεντικές, φαίνεται ένα στόμιο μαύρου καπνού να αναδύεται από το κατεστραμμένο Moskva, το οποίο αναφέρθηκε ότι χτυπήθηκε από ουκρανικό πύραυλο την περασμένη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας βυθίστηκε έπειτα από έκρηξη των πυρομαχικών της.

Η Ουκρανία από πλευράς της υποστήριξε ότι το πλοίο επλήγη από ουκρανικούς πυραύλους, γεγονός που επιβεβαίωσε χθες υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου.

Στο μεταξύ, δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι η Ρωσία έκανε οποιαδήποτε προσπάθεια να ανακτήσει το πολεμικό πλοίο Moskva, ναυαρχίδα του στόλου της στη Μαύρη Θάλασσα, που βυθίστηκε την Πέμπτη, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος