7ος χρόνος, ημέρα 2220η
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Γκάγκα: Ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη

Γκάγκα: Ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη

Την ανησυχία της για την εξέλιξη της πανδημίας στην Θεσσαλονίκη εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μετά τα τελευταία στοιχεία αύξησης της συγκέντρωση ιικού φορτίου στα αστικά απόβλητα της Πόλης. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι αυτήν την εβδομάδα θα λειτουργήσει γραμμή επικοινωνίας γιατρών με πολίτες, σχετικά με τον εμβολιασμό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, δεν έκρυψε την ανησυχία της για τα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται στο «κόκκινο», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα ήθελε ένα υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού.

Σε ότι αφορά την ένταση της εκστρατείας ενημέρωσης του εμβολιασμού σε περιοχές που παρουσιάζουν χαμηλή κάλυψη είπε ότι προσδοκά καλύτερα αποτελέσματα από μια σωστή ενημέρωση και ανέφερε ότι αν υπάρχουν καλύτερες προτάσεις από τους τρόπους που χρησιμοποιούνται σήμερα θα ήθελε πολύ να τις ακούσει.

“Αυτό που πιστεύω ότι θα αλλάξει τα ποσοστά των ανεμβολίαστων είναι να μιλήσουμε για τα οφέλη του εμβολιασμού και μία κοινή φωνή από όλους”, επισήμανε η κα Γκάγκα και πρόσθεσε ότι καλά πάει ο εμβολιασμός στα παιδιά άνω των 12 ετών όπως επίσης και η τρίτη δόση του εμβολίου σε όλες τις ηλικίες, είπε η υπουργός.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι αυτήν την εβδομάδα θα λειτουργήσει γραμμή επικοινωνίας όπου γιατροί θα απαντούν στα ερωτήματα των πολιτών σχετικά με τον εμβολιασμό, θα υπάρξει και ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο έτσι ώστε να διευκολύνονται τα ραντεβού όπου υπάρχει πρόβλημα.

Όσον αφορά τις ανάγκες του ΕΣΥ σημείωσε πως «γίνεται προσπάθεια να φέρουμε συναδέλφους στο σύστημα Υγείας για να καλύψουμε τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβριο» και συμπλήρωσε πως «για περιστατικά Covid ενισχυόμαστε και από το ιδιωτικό τομέα»

Αναφερόμενη στο φαινόμενο αρνητών διασωλήνωσης, εξέφρασε τη στενοχώρια της λέγοντας ότι «είναι ένα φαινόμενο που έχει ως πηγή ένα σύνολο προβλημάτων». «Έχουν αναπτυχθεί σχέσεις μη εμπιστοσύνης με τους γιατρούς, με το κράτος, με οποιονδήποτε βρίσκεται σε κάποια θέση εξουσίας και βγαίνει μια αντίδραση που δεν έχει σχέση με αυτό κάθε αυτό το εμβόλιο», ανέφερε η κα Γκάγκα, εκτιμώντας παράλληλα ότι αυτό είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο που θα πάρει καιρό να αλλάξει.