«Για να κονομήσουν κάποιοι εξευτελίζετε τους επιστήμονες»
Α. Τσίπρας για voucher

«Για να κονομήσουν κάποιοι εξευτελίζετε τους επιστήμονες»

Στην αντιπολίτευση των… voucher επενδύει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, μετά την απόσυρση του μέτρου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επιχειρώντας να επανέλθει στο προσκήνιο και παράλληλα να δυναμιτίσει εν μέσω κρίσης το πολιτικό κλίμα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε στην ύπαρξη σκανδάλου, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο μπορεί να έχει και άρωμα Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Καλά, δεν ντρέπεστε; Για να κονομήσουν κάποιοι κολλητοί σας, πιστεύετε ότι έχετε το δικαίωμα να εξευτελίζετε μαζικά τον επιστημονικό κόσμο της χώρας; Άλλα ούτε τότε ίδρωσε το αυτί του κου Μητσοτάκη. Ξέρετε πότε ίδρωσε; Και αναγκάστηκε να τα πάρει πίσω και να εκθέσει και τους υπουργούς και τους δημοσιογράφους που αρθρογραφούσαν για να στηρίξουν αυτήν την αθλιότητα;», αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση κάνει λάθος αν πιστεύει ότι μπορεί να εκμεταλλευθεί «τη πρόθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να βάλουμε πλάτη στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ως αδυναμία ή - ακόμη χειρότερα - ως λευκή επιταγή, να νομοθετείτε, να αποφασίζετε και να μη δίνετε λογαριασμό σε κανένα». 

Σύμφωνα, δε, με τον Αλ. Τσίπρα σύμβουλοι υπουργών της κυβέρνησης φέρονται να σχετίζονται με τα ΚΕΕ, «που πήραν τη μερίδα του λέοντος». «Μπορεί ο κος Μητσοτάκης να αποφάσισε να δραπετεύσει από την ώρα του Πρωθυπουργού για να μη δώσει απαντήσεις. Την υπόθεση αυτή όμως δεν θα την αφήσουμε έτσι. Θα συνεχίσει και να διερευνάται και να σας εκθέτει. Οτι μετακλητή σύμβουλος του υπουργείου Εργασίας η κα Στρατινάκη είναι σύμβουλος μιας τέτοιας επιχείρησης. Και ο κ. Μητσοτάκης κάποια στιγμή πρέπει να δώσει απαντήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Αναρωτήθηκε, επίσης, αν το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης ήταν έμπνευση του Γ. Βρούτση ή ο σχεδιασμός ήταν κατ’ εντολήν του Μεγάρου Μαξίμου. «Αν δεν απαντήσει. Σημαίνει ότι μαζί τα φτιάξατε.Και τότε θα πρέπει να δώσει την απάντηση ο κος Μητσοτάκης στο ερώτημα. Και η απάντηση αυτή μόνο με έναν τρόπο μπορεί να δοθεί πειστικά: Αποπέμποντας τον κο Βρούτση από το υπουργικό αξίωμα. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί απόδειξη – όχι ένδειξη - συνενοχής», τόνισε. Και συνέχισε: «Είχε ενημέρωση ο κ. Μητσοτάκης και το Μαξίμου για τα προγράμματα αυτά ή όχι; Αυτό να μας απαντήσει, τίποτα άλλο. Αν δεν δώσει καμία απάντηση, ο νοών νοείτο». 

Τέλος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με σαφείς οπορτουνιστικές διαθέσεις, επιχείρησε να θέσει ως στόχο ύφεσης το 4% που εξήγγειλε ο Γιάννης Στουρνάρας, καθώς όπως είπε εάν υπερβεί αυτό το νούμερο τότε θα «πρόκειται για έργο Μητσοτάκη»: «Ακουσα τον διοικητή της ΤτΕ να λέει ότι η ύφεση θα είναι στο 4%. Αυτό βλέπει ο κ. Στουρνάρας. Οποιοδήποτε ποσοστό πάνω απο 4% καταγραφεί στο τέλος του 2020 – εφόσον είναι έγκριτος ο κ. Στουρνάρας – θα είναι έργο Κυριάκου Μητσοτάκη. Απο ότι φαίνεται είμαστε απο τους πρώτους στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα είμαστε όμως πρωταθλητές στην ύφεση. Οσο παραπάνω απο το Μέσο Όριο της ευρωζώνης και τις προβλέψεις της ΤτΕ θα είναι έργο δικό σας αν δεν υιοθετήσετε τις δικές μας προτάσεις. Οσο αποφεύγετε την συζήτηση και δημόσια αντιπαράθεση τόσο ο λαός θα καταλαβαίνει ότι κάτι του κρύβετε. Την ευθύνη θα την χρεωθείτε».