Γερμανικά ΜΜΕ: «Όταν εμφανίζεται στην τηλεόραση ο Χαρδαλιάς με μάσκα δεν είναι καλή είδηση»

Γερμανικά ΜΜΕ: «Όταν εμφανίζεται στην τηλεόραση ο Χαρδαλιάς με μάσκα δεν είναι καλή είδηση»

«Όταν εμφανίζεται στην τηλεόραση ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς δεν πρόκειται συνήθως για καλή είδηση. Όταν […] εμφανίζεται μάλιστα με μάσκα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου τότε οι τηλεθεατές γνωρίζουν ότι η κατάσταση είναι σοβαρή. Αυτό σημειώνει το ρεπορτάζ στο Δημοσιογραφικό Δίκτυο Γερμανίας (Redaktionsnetzwerk Deutschland), για την άνοδο των κρουσμάτων στην Ελλάδα.

 Όπως αναφέρει η Deutche Welle, το ρεπορτάζ έχει τίτλο «Φόβοι δεύτερου κύματος - η Ελλάδα αυστηροποιεί τα μέτρα» ενώ σημειώνεται: «Για μεγάλο διάστημα η Ελλάδα θεωρούνταν πρότυπο στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. Τώρα όμως αυξάνεται και εκεί κατακόρυφα ο αριθμός των κρουσμάτων. Οι αρχές αντιδρούν με νέα περιοριστικά μέτρα». 

«Όταν εμφανίζεται στην τηλεόραση ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς δεν πρόκειται συνήθως για καλή είδηση. Όταν […] εμφανίζεται μάλιστα με μάσκα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου τότε οι τηλεθεατές γνωρίζουν ότι η κατάσταση είναι σοβαρή» τονίζει το ρεπορτάζ. 

Αυστηρότερα και πάλι τα μέτρα στην Ελλάδα

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Από τα μέσα Ιουλίου η Ελλάδα κατέγραφε καθημερινά κατά μέσο όρο 30 νέα κρούσματα. Τώρα όμως η καμπύλη αυξάνει απότομα. 

[…] Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται σε καθημερινή βάση είναι πλέον υψηλότερος απ' ότι στο τέλος του lockdown στις αρχές Μαΐου. Οι ειδικοί αποδίδουν την αύξηση στην εντεινόμενη χαλαρότητα των νέων κυρίως ανθρώπων. Μέχρι στιγμής η Ελλάδα έχει τα χαμηλότερα ποσοστά μολύνσεων. Και η θνητότητα βρίσκεται […] σε χαμηλότερα επίπεδα απ΄ ότι για παράδειγμα στη Γερμανία» επισημαίνει το δημοσίευμα που αναφέρεται στη συνέχεια στα νέα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από το Σαββατοκύριακο