Γερμανία: Η οικονομία ίσως επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα στις αρχές του 2022

Γερμανία: Η οικονομία ίσως επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα στις αρχές του 2022

Τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία δημιουργούν ελπίδες ότι η οικονομία της Γερμανίας μπορεί να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα στις αρχές του 2022 δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Σολτς τόνισε ότι το αυξανόμενο επίπεδο δημόσιου χρέους της Γερμανίας δεν αποτελεί πρόβλημα καθώς η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση με «καλή ανάπτυξη».

Υπογράμμισε επίσης ότι βρίσκει αβάσιμες τις ανησυχίες πως οι κρατικές ενισχύσεις κρατούν τεχνητά ζωντανές εταιρείες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα μετά την κρίση του κορονοϊού.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα, όπως η δυνατότητα να καθυστερήσουν οι επιχειρήσεις τις αιτήσεις πτώχευσης μέχρι το τέλος του έτους, δίνοντάς τους παράταση από την αρχική προθεσμία στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ως αποτέλεσμα των μέτρων ο αριθμός των επιχειρήσεων που κήρυξαν πτώχευση στη Γερμανία το πρώτο εξάμηνο μειώθηκε, ωστόσο οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η παράταση αυτή καθυστερεί, αλλά δεν αποτρέπει τελικά την κατάρρευση των εταιρειών «ζόμπι».

Οι επιχειρήσεις λαμβάνουν τις απαραίτητες αποφάσεις και προχωρούν σε αναπροσαρμογές παρά την κρίση, δήλωσε ο Σολτς, φέρνοντας για παράδειγμα το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις μειώνουν το προσωπικό τους αντί να κάνουν χρήση των κρατικών ενισχύσεων που θα τους επιτρέψουν να μειώσουν τις ώρες των εργαζομένων.

«Η συζήτηση για τις εταιρείες ‘ζόμπι’ είναι ανοησίες», είπε.