ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Γερμανία: Εκπαιδευμένοι σκύλοι μυρίζουν τον κορονοϊό με 94% ακρίβεια

Γερμανία: Εκπαιδευμένοι σκύλοι μυρίζουν τον κορονοϊό με 94% ακρίβεια
APimages

Γερμανική κτηνιατρική κλινική εκπαίδευσε σκύλους για την ανίχνευση, μέσω της όσφρησης, του νέου κορονοϊού σε δείγματα ανθρώπινου σάλιου, με 94% ακρίβεια.

Οι σκύλοι έχουν εκπαιδευτεί για να μυρίζουν τη «μυρωδιά του κορονοϊού», η οποία προέρχεται από κύτταρα ανθρώπων που έχουν μολυνθεί, είπε η Έσθερ Σάλκε, κτηνίατρος στη σχολή εκπαίδευσης σκύλων των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Κάναμε μια μελέτη στη οποία σκύλοι μύριζαν δείγματα από ασθενείς θετικούς στον κορονοϊό και μπορούμε να πούμε ότι είχαν 94% πιθανότητα στη μελέτη μας... μπορούν να τους μυρίζονται», είπε ο Χόλγερ Φολκ, επικεφαλής της κτηνιατρικής κλινικής.

«Επομένως, οι σκύλοι μπορούν πραγματικά να μυρίζονται ανθρώπους με λοίμωξη και χωρίς λοίμωξη, ασυμπτωματικούς και συμπτωματικούς ασθενείς COVID», πρόσθεσε.

Ο Στέφαν Βάιλ, πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, του κρατιδίου που έχει για πρωτεύουσα το Ανόβερο, δήλωσε εντυπωσιασμένος με τη μελέτη και ζήτησε τη διεξαγωγή δοκιμών σκοπιμότητας προτού αρχίσουν να χρησιμοποιούνται οι σκύλοι στην καθημερινή ζωή, όπως στο κοινό συναυλιών.

«Χρειαζόμαστε τώρα δοκιμές σε επιλεγμένες εκδηλώσεις», είπε ο Βάιλ.

Στη Φινλανδία, σκύλοι εκπαιδευμένοι να ανιχνεύουν τον κορονοϊό άρχισαν να χρησιμοποιούνται για να μυρίζουν δείγματα από ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο Ελσίνκι-Βάνταα τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, παράλληλα με τους πιο συνήθεις ελέγχους.

Το διεθνές αεροδρόμιο Σαντιάγκο της Χιλής επίσης χρησιμοποιεί σκύλους-ανιχνευτές.

Πηγή: Reuters