8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Γεωργιάδης: Επιχειρηματίες και καλλιτέχνες είναι συνεργάτες, όχι αντίπαλοι

Γεωργιάδης: Επιχειρηματίες και καλλιτέχνες είναι συνεργάτες, όχι αντίπαλοι

Την ικανοποίησή του για τη σημερινή υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και της GEA (GRAMMO, ΕΡΑΤΩ, ΑΠΟΛΛΩΝ) για τα συγγενικά δικαιώματα, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι επιχειρηματίες και καλλιτέχνες είναι συνεργάτες, όχι αντίπαλοι.

«Αυτό που γίνεται σήμερα είναι μεγάλη πρόοδος. Με την ιστορική, όπως όλοι τη χαρακτηρίζουν, συμφωνία στόχος είναι οι καλλιτέχνες να εισπράττουν αυτά που πρέπει να εισπράττουν και οι επιχειρηματίες να πληρώνουν αυτά που πρέπει να πληρώνουν και να έχουν τις υπηρεσίες για να κάνουν τη δουλειά τους» ανέφερε αρχικά και σημείωσε ότι ο ίδιος το επικροτεί και το ενθαρρύνει ως καλό παράδειγμα συνεργασίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ιδέα ότι ο κόσμος των επιχειρήσεων βλέπει εχθρικά τους καλλιτέχνες και τους δικαιούχους πνευματικών δικαιωμάτων και το αντίστροφο είναι λανθασμένη.

«Στην πραγματικότητα είμαστε συνεργάτες, όχι αντίπαλοι. Το συμφέρον όλων μας είναι ο καθένας να μπορεί να πληρωθεί για τη δουλειά που κάνει και να έχουν όλοι τους πόρους για να ζουν καλά και να αποτελούν παράγοντα πλούτου για την Ελλάδα» πρόσθεσε και ανέφερε ότι σημερινή συμφωνία μπορεί να αποδειχθεί μια νέα αρχή για τη χώρα μας.

Τη σύμβαση υπέγραψαν από πλευράς της ΚΕΕΕ ο πρόεδρός της, Γιάννης Μασούτης, παρουσία του συντονιστή της Θεματικής Επιτροπής Συγγενικών Δικαιωμάτων, Στέλιου Μωραϊτη και από την GEA ο πρόεδρός της, Μανώλης Φάμελλος, παρουσία της αντιπροέδρου, Μαργαρίτας Μάτσα.

Παρόντες επίσης πρόεδροι και μέλη ΔΣ από τα Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης, Εύβοιας, Καρδίτσας, Πειραιώς, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Ρεθύμνου, Καβάλας και Λάρισας.