Γαλλία: 52 νέοι θάνατοι από τον κορονοϊό - Συνολικά 28.714 τα θύματα της πανδημίας

Γαλλία: 52 νέοι θάνατοι από τον κορονοϊό - Συνολικά 28.714 τα θύματα της πανδημίας

Για ένατη διαδοχική μέρα οι θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού στην Γαλλία κυμάνθηκαν κάτω από 100 εντός ενός εικοσιτετραώρου, καθώς η χώρα προχωρά σε περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 52 θάνατοι, με το σύνολο των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 28.714, ο τέταρτος μεγαλύτερος εθνικός απολογισμός παγκοσμίως.

Ο αριθμός των ασθενών Covid-19, νόσου που προκαλεί ο κορονοϊός, περιορίστηκε σε 1.361, με 68 πολίτες να εξέρχονται των ΜΕΘ το τελευταίο 24ωρο. Ο συνολικός αριθμός των νοσηλευθέντων με επιπλοκές από τον κορονοϊό ανέρχεται πλέον σε 14.695, με 255 νέους ασθενείς το τελευταίο 24ωρο.

Στο μεταξύ, η εισαγωγή καινούριων δεδομένων που προέκυψαν από το νέο σύστημα εντοπισμού ασθενών, είχε ως αποτέλεσμα να προστεθούν 3.325 κρούσματα κορονοϊού, φτάνοντας τα 149.071 –πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τις 6 Μαΐου, όταν αναφέρθηκαν 4.183 κρούσματα.

«Η αύξηση, σε σύγκριση με χθες, οφείλεται στην πιο αποτελεσματική ιχνήλατιση, όχι στην επιδημιολογική κατάσταση στη Γαλλία» διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωσή του. Από εδώ και στο εξής η Γαλλία θα χρησιμοποιεί ένα νέο σύστημα παρακολούθησης που θα επιτρέψει να γίνεται πιο ολοκληρωμένος εντοπισμός των κρουσμάτων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται, παράλληλα, πως το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να ξανανοίξει τις πύλες του για το κοινό την 6η Ιουλίου, στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ σχετικά με την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων καραντίνας στη Γαλλία, που είχαν επιβληθεί λόγω του νέου κορονοϊού.

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, το δημοφιλέστερο μουσείο της Γαλλίας επισημαίνει πως το σύστημα κρατήσεων και η σήμανση με πινακίδες θα επιτρέψουν στο να προσφερθούν στους επισκέπτες οι μέγιστες δυνατές συνθήκες ασφαλείας, κατά την ξενάγησή τους. Θα ζητείται από τους τουρίστες να φοράνε μάσκα και να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

AP Photo/Michel Euler