Γ. Πλακιωτάκης: Δεν απελευθερώνονται οι μετακινήσεις για τα νησιά, πλην Κρήτης

Γ. Πλακιωτάκης: Δεν απελευθερώνονται οι μετακινήσεις για τα νησιά, πλην Κρήτης

Δεν αίρεται από τη Δευτέρα η απαγόρευση των μετακινήσεων στα νησιά, όπως σε Λευκάδα και Σαλαμίνα, εν αντιθέσει με την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη, ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας 

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την απελευθέρωση της μετακίνησης στα νησιά και υπενθύμισε ότι αυτή την περίοδο, επιτρέπονται οι μετακινήσεις στα νησιά μόνο για επιχειρηματίες και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που λειτουργούν.

Αργότερα, με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διευκρινίστηκε ότι από Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, οι οδικές μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες και για την Εύβοια - όχι όμως οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις της - ενώ για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις ισχύει ό,τι και για τα υπόλοιπα νησιά.

Για τα ταξίδια με πλοία, δήλωσε ότι ξεκινούν με πρωτόκολλο χωρητικότητας στο 50%, κάτι που όπως σημείωσε θα αλλάξει στη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ υπογράμμισε πως η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για προσωπικό και ταξιδιώτες σε όλους τους χώρους του πλοίου, ακόμα και στο κατάστρωμα. 

Τέλος, υπενθύμισε, στο πλαίσιο ανοίγματος των οργανωμένων παραλιών, ότι δεν επιτρέπονται τα οργανωμένα θαλάσσια σπορ, παρά μόνο όσα γίνονται με ιδιωτικά μέσα.