7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Γ. Οικονόμου: Η κυβέρνηση δημιουργεί έναν απόλυτα ασφαλή κλωβό κοινωνικής προστασίας

Γ. Οικονόμου: Η κυβέρνηση δημιουργεί έναν απόλυτα ασφαλή κλωβό κοινωνικής προστασίας
Eurokinissi

«Η ζώσα κοινωνία, οι άνθρωποι του μόχθου και της δημιουργίας, οι νέοι και η μεσαία τάξη άκουσαν τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ να περιγράφει το σχέδιό του για ένα άλμα ευημερίας για την Ελλάδα και τους Έλληνες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η αμηχανία που διέπει την αντιπολίτευση μετά την ομιλία του πρωθυπουργού αποδεικνύει εμφατικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πειστικά στις ανησυχίες της ελληνικής κοινωνίας και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών.

Από τη μια με δεδομένη τη διεθνή ανησυχία για τις αρρυθμίες στην αγορά εξαιτίας της πανδημίας αλλά και της κλιματικής αλλαγής, με δεδομένες τις επιπτώσεις των υγειονομικών μέτρων της προστασίας από τον κορονοϊό η κυβέρνηση ορθώνει ασπίδα προστασίας της χώρας και των πολιτών για τις ενδεχόμενες πιθανές ανατιμήσεις. Δημιουργεί έναν απόλυτα ασφαλή κλωβό κοινωνικής προστασίας για την πατρίδα και τους ανθρώπους της. Λειτουργούμε γρήγορα, μελετημένα, προσεκτικά, αποτελεσματικά, με σεβασμό στον Έλληνα πολίτη.

Αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε για τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού αγαθού. Από την άλλη η κυβέρνηση δημιουργεί ένα νέο οικονομικό οικοσύστημα: μείωση φόρων, κίνητρα για επενδύσεις, έμφαση στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία, ενθάρρυνση της πρόσβασης των νέων ανθρώπων στην αγορά εργασίας, στις νέες τεχνολογίες, στο πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προσφέρει στη νέα γενιά όσα χρειάζονται για να κάνουν πράξη τις πιο ρηξικέλευθες καινοτομίες τους. 

Στη συνέχεια τόνισε ότι όσα παρουσίασε ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν είναι παροχές από χρήματα που δεν υπάρχουν αλλά μέτρα με αναπτυξιακό χαρακτήρα. 

Για τα σχολεία σημείωσε ότι κάποιοι αντιμετωπίζουν μίζερα και στενόμυαλα το άνοιγμά τους και πρόσθεσε ότι φέτος υπάρχει το εμβόλιο και ένα πλαίσιο ελέγχων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι εκτός από τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, το φετινό σχολείο θα είναι πολύ διαφορετικό και η δημόσια εκπαίδευση αλλάζει και γίνεται πιο ποιοτική.

Απαντώντας σε ερώτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι άμεσο, ωστόσο είναι μια επιλογή που παραμένει στο τραπέζι και θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας και των εμβολιασμών. 

Για την προσκόμιση rapid test από εφήβους ανέφερε ότι για τα παιδιά από 12-18 υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν εμβολιασμού και σε αυτό το πλαίσιο αν δεν εμβολιαστούν θα πρέπει να έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά μαζί τους.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι είναι ενδεικτικό το πως αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ τη μεσαία τάξη.