Γ. Καραγιάννης για Μετρό Θεσσαλονίκης: Οι εργασίες εξελίσσονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα

Γ. Καραγιάννης για Μετρό Θεσσαλονίκης: Οι εργασίες εξελίσσονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να ολοκληρωθεί η σιδηροδρομική επιδομή στη βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον στόχο που έχει τεθεί από την «Αττικό Μετρό ΑΕ», όπως επισήμανε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Κουρέτας, στη διάρκεια επίσκεψης του γενικού γραμματέα Υποδομών, Γεώργιου Καραγιάννη, σε εργοτάξια.

Η επίσκεψη του κ. Καραγιάννη, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο της εταιρείας, Νίκο Ταχιάο και τον κ. Κουρέτα, άρχισε από τον Σταθμό Βενιζέλου, όπου τα έργα του Μετρό έφεραν στο φως σημαντικές αρχαιότητες, για τις οποίες αποφασίστηκε η προσωρινή απόσπαση και επανατοποθέτησή τους στον χώρο.

Στη συνέχεια, ο κ. Καραγιάννης παρακολούθησε τις πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή της νότιας πρόσβασης του σταθμού Βενιζέλου που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στη συνέχεια ο κ.Καραγιάννης μετέβη στον υπό κατασκευή Σταθμό Αγίας Σοφίας και στο επίπεδο της αποβάθρας επιβιβάστηκε σε ειδικό βαγονέτο του Μετρό, προκειμένου να επιθεωρήσει την εξέλιξη των εργασιών στις σήραγγες και το έργο της σιδηροδρομικής επιδομής  στους σταθμούς Σιντριβάνι/Έκθεση, Πανεπιστήμιο,  Παπάφη, Ευκλείδη, Φλέμινγκ και Ανάληψη. «Σήμερα επισκέφθηκα τους υπό κατασκευή σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπου οι εργασίες εξελίσσονται σε ικανοποιητικούς ρυθμούς και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει» επισήμανε ο κ.Καραγιάννης μετά την ολοκλήρωση της επιθεώρησης και δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη των εργασιών. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2023.