7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Γ. Γεωργαντάς: Οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης φτάνουν τις 40.000 ημερησίως – Έως τις 20/7 το Freedom Pass

Γ. Γεωργαντάς: Οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης φτάνουν τις 40.000 ημερησίως – Έως τις 20/7 το Freedom Pass
Eurokinissi

O υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς χαρακτήρισε «πολύ ικανοποιητικό» τον ρυθμό των εμβολιασμών και μίλησέ για το πώς οι νέοι, ηλικίας 18 έως 25 ετών, θα αποκτήσουν την Freedom Pass, μέσω της σχετικής πλατφόρμας η οποία αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι τις 20 Ιουλίου.
«Υπήρχε κάποια στιγμή ημερήσιος αριθμός εμβολιασμών γύρω στους 100.000. Κάποιες στιγμές βλέπουμε ότι αυτό είναι 85.000 – 90.000, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι μονοδοσικό και ολοκληρώνεις τον εμβολιασμό. Στο ρυθμό των εμβολιασμένων είμαστε πολύ καλά. Οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης, κάθε ημέρα, είναι περίπου στις 40.000. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα μήνα μπορούμε να έχουμε περίπου 1.200.000 εμβολιασμούς πρώτης δόσης», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Γεωργαντάς

«Αυτή την στιγμή έχουμε 1.600 εμβολιαστικά κέντρα σε πλήρη λειτουργία, έχουμε επάρκεια εμβολίων παντού. Έχουμε τη δράση που ξεκίνησε 6 Ιουλίου από την Κρήτη και θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα με στοχευμένους εμβολιασμούς σε όλη τη χώρα, σε απομακρυσμένες περιοχές. Ξεκινάει τις επόμενες ημέρες ο κατ’ οίκον εμβολιασμός με ιδιώτες γιατρούς για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν και πραγματικά υπάρχει η δυνατότητα, η πολλή άμεση, σε όποιον θέλει να εμβολιαστεί, να το κάνει. Ο ρυθμός των εμβολιασμών είναι πολύ ικανοποιητικός, απλώς η αγωνία μας παραμένει», είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Έχοντας 5.200.000 Έλληνες που έχουν κάνει την πρώτη δόση και ολοκληρώνοντας και τις δύο δόσεις το επόμενο διάστημα, καταλαβαίνετε ότι οι επόμενοι δύο μήνες είναι πολύ καθοριστικοί για να μπορέσουμε να υψώσουμε το τείχος ανοσίας, δηλαδή να περάσουμε τα 7.000.000 εμβολιασμούς στον γενικό πληθυσμό».

Τι δήλωσε για τον εμβολιασμό των νέων – Freedom Pass

Η Κάρτα Ελευθερίας έχει δώσει μια κινητικότητα στον εμβολιασμό των νέων ηλικίας 18 – 25 ετών. «Από τότε που ανακοινώθηκε έως μέχρι σήμερα έχει ενθαρρύνει πολλούς νέους να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Περίπου 85.000 νέοι έχουν μπει στην πλατφόρμα για να εμβολιαστούν. Ο συνολικός αριθμός των νέων εγγραφών, σε 10 ημέρες, είναι περίπου 330.000».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, «την προπληρωμένη εμβολιαστική κάρτα θα την δικαιούται όποιος νέος (σ.σ. αυτής της ηλικιακής κατηγορίας) έχει εμβολιαστεί από την αρχή του έτους έως σήμερα ή όποιος κάνει τον εμβολιασμό έστω της πρώτης δόσης από εδώ και πέρα και μέχρι το τέλος τους έτους. Η πλατφόρμα, μέσω του gov.gr, θα είναι έτοιμη από τις 20 Ιουλίου. Θέλουμε 24ώρες για να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και μετά θα έχει στη διάθεσή του μια προπληρωμένη χρεωστική δόση των 150 ευρώ. Τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να μεταφερθούν πουθενά αλλού, όπως επίσης, ότι δεν μπορεί να γίνει ανάληψή τους. Με τη χρεωστική κάρτα ο δικαιούχος θα μπορεί να κάνει χρήση σε συγκεκριμένες δραστηριότητες που έχουν ανακοινωθεί».