Γ. Γεωργαντάς: Έτοιμο εντός της εβδομάδας το ψηφιακό πιστοποιητικό στην Ελλάδα

Γ. Γεωργαντάς: Έτοιμο εντός της εβδομάδας το ψηφιακό πιστοποιητικό στην Ελλάδα

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμο το ψηφιακό πιστοποιητικό στην Ελλάδα όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος παράλληλα τόνισε πως εξετάζεται η μη υποχρεωτικότητα για την διενέργεια self test μεταξύ όσων έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τους επιστήμονες.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ Γεωργαντάς αναφέρθηκε και στην πορεία των εμβολιασμών, σημειώνοντας πως στην Ελλάδα από χθες δύο εκατομμύρια πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι. «Σε όλες τις ηλικιακές ομάδες είμαστε κοντά στο 70% ή και πάνω από το 70%. Μαζί με τα προγραμματισμένα ραντεβού. Όταν ολοκληρωθούν αυτοί οι εμβολιασμοί θα είμαστε κοντά στο 70%» σημείωσε.

Σχετικά με το χθεσινό άνοιγμα όλων των εμβολίων για τους 30-34, κλείστηκαν σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά περισσότερα από 110.000 ραντεβού σε μία μέρα. «Μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή σε αυτή την κατηγορία. Από τους 680.000 που ανήκουν στους 30-34, μεγάλος αριθμός έχει ήδη εμβολιαστεί στις κατηγορίες που προηγήθηκαν».

Επιπλέον, γνωστοποίησε, ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό τον ανθρώπων που δεν μπορούν να μετακινηθούν από το σπίτι τους. «Όποιος θέλει να εμβολιαστεί θα διευκολυνθεί με κάθε τρόπο σε αυτό» είπε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθούν στην επιχείρηση του εμβολιασμού και τα φαρμακεία.