Γ. Δημητριάδης: Οι επιθέσεις κατά του Τύπου δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία

Γ. Δημητριάδης: Οι επιθέσεις κατά του Τύπου δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία

Στην καταδίκη της επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας εναντίον των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού Action24 προχώρησε ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου, υπογραμμίζοντας πως «ο εκφοβισμός και οι επιθέσεις κατά της ελευθερίας του Τύπου δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη στο Twitter:

Υπενθυμίζεται πως λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με μολότοφ, μπογιές και πέτρες εναντίον της πρόσοψης του τηλεοπτικού σταθμού στα Άνω Πατήσια, πετώντας παράλληλα τρικάκια με συνθήματα αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Από την αστυνομία έχει γίνει, μέχρι στιγμής, μια προσαγωγή.

​​​​​​

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο τηλεοπτικός σταθμός έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την επίθεση και ανέφερε: «Το Action24 δέχθηκε επίθεση! Δεν φοβόμαστε!». 

Η επίθεση σημειώθηκε στο χώρο που βρίσκονται οι υπάλληλοι ασφαλείας του σταθμού.

Χρ. Ταραντίλης:  Οι υποστηρικτές του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα δεν τρομοκρατούν κανέναν

«Η επίθεση εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Αction24 είναι επίθεση εναντίον της ελευθερίας του λόγου και κατά της δημοκρατίας. Οι υποστηρικτές του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα δεν τρομοκρατούν κανέναν» τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, για την επίθεση. 

«Η Δημοκρατία είναι ισχυρή και τέτοιες ενέργειες είναι απόλυτα καταδικαστέες από κάθε δημοκρατικό πολίτη» προσθέτει.

Τ. Γαϊτάνης: Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται και δεν εκφοβίζεται

«Η επίθεση εναντίον του Action24 είναι ένα ακόμα χτύπημα εναντίον της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας από τους οπαδούς του καταδικασμένου τρομοκράτη», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης για την επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού.

Και επισημαίνει: «Καταδικάζουμε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια. Καμία ανοχή σε τέτοιου είδους πράξεις. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται και δεν εκφοβίζεται».