Γ. Βρούτσης: Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου η καταβολή των 534 ευρώ

Γ. Βρούτσης: Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου η καταβολή των 534 ευρώ

Τη Δευτέρα θα καταβληθεί τελικά η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που παρέμειναν σε παράταση αναστολής εργασίας ολόκληρο τον Μάιο ή θεωρούνταν πληττόμενες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης σημειώνοντας ότι «πρέπει να διασταυρωθούν τα στοιχεία των δικαιούχων με βάση τις δηλώσεις των εργοδοτών».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούστης δήλωσε συγκεκριμένα ότι «πληρωμή του επιδόματος μετατίθεται για τη Δευτέρα, καθώς πρέπει να διασταυρωθούν τα στοιχεία των δικαιούχων με βάση τις δηλώσεις των εργοδοτών».

Σημειώνεται ότι τα ποσά του επιδόματος υπολογίζονται σε 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής σύμβασης εργασίας και φθάνουν έως τα 534 ευρώ. 

Το επιδομα - συνολικού ύψους άνω των 208 εκατ. ευρω - θα καταβληθεί σε 526 χιλιάδες εργαζόμενους.

Δικαιούχοι είναι:  

-Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή,

- Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν τον Μάιο, αλλά δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.

-Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που ήταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.