8ος χρόνος, ημέρα 2277η
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Φιλιππίνες: Διάθεση 770 εκατ. ευρώ για 3η δόση εμβολίων

Φιλιππίνες: Διάθεση 770 εκατ. ευρώ για 3η δόση εμβολίων
AP Images

Οι Φιλιππίνες θα διαθέσουν 45,3 δισ. πέσο Φιλιππίνων (περίπου 770 εκατ. ευρώ) για ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 από τον προϋπολογισμό τους για το 2022, δήλωσε αξιωματούχος, μολονότι οι υγειονομικές αρχές της χώρας δεν έχουν ακόμη αποφανθεί αν υπάρχει ανάγκη για μια τρίτη δόση.

«Έχουμε εντάξει στον προϋπολογισμό ποσό για ενισχυτική δόση για όλους τους Φιλιππινέζους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Χάρι Ρόκε σε τακτική συνέντευξη Τύπου.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές πόσες δόσεις εμβολίων μπορεί να καλύψει ο προϋπολογισμός, αλλά οι Φιλιππίνες έχουν εγκρίνει την επείγουσα χρήση 8 εμβολίων κατά της COVID-19, μεταξύ των οποίων αυτά των Pfizer/BioNTech και της Moderna, ενισχυτικές δόσεις των οποίων θα αρχίσουν να προσφέρουν οι ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Τρίτη δόση σε Ισραήλ, Γαλλία και Γερμανία

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ, η Γαλλία και η Γερμανία αποφάσισαν να προσφέρουν ενισχυτικές δόσεις στους μεγαλύτερους ενηλίκους και στους ανθρώπους με αδύναμα ανοσοποιητικά συστήματα.

Οι Φιλιππίνες, οι οποίες αγωνίζονται να αναχαιτίσουν ένα από τα χειρότερα ξεσπάσματα της COVID-19 στην Ασία, έχουν εμβολιάσει πλήρως περίπου 13 εκατομμύρια ανθρώπους, ήτοι 11,7% του συνολικού πληθυσμού τους των περίπου 110 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ