FAZ: «Υπό τον νέο πρωθυπουργό η Ελλάδα δείχνει τον καλύτερο εαυτό της»

FAZ: «Υπό τον νέο πρωθυπουργό η Ελλάδα δείχνει τον καλύτερο εαυτό της»

«Υπό τον νέο πρωθυπουργό η Ελλάδα δείχνει τον καλύτερο εαυτό της» γράφει σε σχόλιό της για το ελληνικό σχέδιο αξιοποίησης των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), όπως αναφέρει η Deutsche Welle (DW).

Η εφημερίδα τονίζει ότι το σχέδιο που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση για την αξιοποίηση των πόρων από το σχεδιαζόμενο ευρωπαϊκό Ταμείο είναι οικονομικά υγιές και αντιμετωπίζει χρόνιες αδυναμίες της χώρας: «το χαμηλό ποσοστό επενδύσεων, την έλλειψη ανταγωνιστικότητας, την ανάγκη αναπλήρωσης των κενών στην ψηφιοποίηση και την έλλειψη υποδομών για πράσινες επενδύσεις».

Έτσι, το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, συμπεραίνει η FAZ, δεν αντιμετωπίζει μόνο την κρίση της πανδημίας, αλλά είναι ικανό να βγάλει τη χώρα από την εθνική της κρίση. Γιατί, σε αντίθεση με το παρελθόν, σημειώνει η εφημερίδα, η Ελλάδα κυβερνάται σήμερα από ανθρώπους που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις.

Και γράφει χαρακτηριστικά:

«Με το σχέδιό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να γίνει πρότυπο στην ΕΕ. Μπροστά στο πρόγραμμά του οι αμφισβητίες δύσκολα μπορούν να αρνηθούν το νόημα του Ταμείου Ανάκαμψης.»