Ευ. Βενιζέλος : Φαινόμενα βίας ακυρώνουν την έννοια του Πανεπιστημίου και διαβρώνουν τη δημοκρατία

Ευ. Βενιζέλος : Φαινόμενα βίας ακυρώνουν την έννοια του Πανεπιστημίου και διαβρώνουν τη δημοκρατία

«Η φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αιχμάλωτο των καταληψιών που του έχουν «φορέσει»   επιγραφή «αλληλεγγύης στις καταλήψεις» συνιστά χυδαία προσβολή της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της ακαδημαϊκής ελευθερίας», επισημαίνει σε ανάρτηση του στο Facebook ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Το συμβάν δεν προσβάλλει τον Πρύτανη, αλλά όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα. Μας προσβάλλει  όλους», τονίζει υπογραμμίζοντας πως «κανένας πανεπιστημιακός δάσκαλος και κανένας ενεργός πολίτης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει σιωπηλός τέτοια φαινόμενα βίας που διαβρώνουν τη δημοκρατία και ακυρώνουν την έννοια του Πανεπιστημίου. Κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος απέναντι σε τέτοια φαινόμενα εθνικής αυτοκαταστροφής που δυστυχώς  πολλοί κατά καιρούς τα εξέθρεψαν ή τα ανέχθηκαν».

«Όσοι πιστεύουν ότι η συμβίωση με τη βία είναι μέθοδος επιβίωσης μέσα στο Πανεπιστήμιο κάνουν ιστορικό λάθος. Καταδικάζουν τη χώρα και την κοινωνία σε μόνιμη υστέρηση», καταλήγει ο  κ. Βενιζέλος.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Βενιζέλου αναφέρει:

«Η φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αιχμάλωτο των καταληψιών που του έχουν «φορέσει»   επιγραφή «αλληλεγγύης στις καταλήψεις» συνιστά χυδαία προσβολή της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Το συμβάν δεν προσβάλλει τον Πρύτανη, αλλά όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα. Μας προσβάλλει  όλους.

Κανένας πανεπιστημιακός δάσκαλος και κανένας ενεργός πολίτης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει σιωπηλός τέτοια φαινόμενα βίας που διαβρώνουν τη δημοκρατία και ακυρώνουν την έννοια του Πανεπιστημίου. Κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος απέναντι σε τέτοια φαινόμενα εθνικής αυτοκαταστροφής που δυστυχώς  πολλοί κατά καιρούς τα εξέθρεψαν ή τα ανέχθηκαν. 

Όσοι πιστεύουν ότι η συμβίωση με τη βία είναι  μέθοδος επιβίωσης μέσα στο Πανεπιστήμιο κάνουν ιστορικό λάθος. Καταδικάζουν τη χώρα και την κοινωνία σε μόνιμη υστέρηση.»