Εξιτήριο για τον Τάιγκερ Γουντς, αλλά όχι και για την... αστυνομική έρευνα του τροχαίου του

Εξιτήριο για τον Τάιγκερ Γουντς, αλλά όχι και για την... αστυνομική έρευνα του τροχαίου του

Στην οικία του στη Νότια Φλόριντα συνεχίζει τους επόμενους μήνες την αποθεραπεία του ο Τάιγκερ Γουντς, τρεις εβδομάδες μετά το σοβαρό τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη στην Καλιφόρνια. Ο 45χρονος σταρ του γκολφ κατόρθωσε στις 23/2 να βγει ζωντανός από τα συντρίμμια του SUV του χάρη στο σύστημα αερόσακων και υποβλήθηκε σε πολλαπλές επεμβάσεις στο δεξί πόδι του, στο οποίο τοποθετήθηκαν καρφιά και λάμα. Ο Αμερικανός ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/3) μέσω Twitter ότι έλαβε εξιτήριο από την κλινική και συνεχίζει την αποκατάσταση στο σπίτι του.

Οι αρχές του Λος Αντζελες έχουν τονίσει ότι επρόκειτο για ατύχημα. Δεν υπήρξαν ενδείξεις μηχανικής βλάβης, ωστόσο ανεξάρτητοι ειδικοί εμπειρογνώμονες έχουν αρχίσει να αμφισβητούν την αστυνομική έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατηγορούν τις αρχές για «ευνοϊκή μεταχείριση» του Γουντς και πολλά μέρη και σημεία της έρευνας δέχονται «πυρά» και κριτική... 

Ειδικοί εγκληματολόγοι, σε συνέντευξή τους στην εφημερίδα «USA Today» τόνισαν ότι οι δημόσιοι ερευνητές όφειλαν να έχουν μία πιο εμπεριστατωμένη άποψη πριν καταλήξουν στα συμπεράσματά τους. Οι ίδιοι απορούν γιατί το περιστατικό χαρακτηρίστηκε άμεσα «καθαρό ατύχημα», ενώ καθυστέρησε ιδιαιτέρως η είσοδος στον χώρο του ατυχήματος του εμπειρογνώμονα αναγνώρισης ναρκωτικών ουσιών.

Τα διαθέσιμα στοιχεία έκαναν λόγο για απροσεξία του Τάιγκερ Γουντς ή ακόμη και το ενδεχόμενο να κοιμήθηκε πάνω στο τιμόνι του... Ο ίδιος ο διάσημος γκολφέρ, όταν συνήλθε και ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση, επισήμανε πως δεν θυμόταν πώς συνέβη του ατύχημα. Οι αρχές της πόλης, ωστόσο, επιμένουν ότι πιθανότατα κοιμόταν, καθώς το όχημα συνέχισε αρχικά ευθεία και δεν βγήκε άμεσα εκτός του αυτοκινητοδρόμου. Ενώ οι τραυματισμοί στο πόδι του έδειξαν ότι επιχείρησε να πατήσει φρένο κατά την πρόσκρουση. 

Λίγες ημέρες πριν από την επιστροφή στο σπίτι του ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία παραχώρησης της εικόνας του στο βιντεοπαιχνίδι PGA Tour 2K. Η συνεργασία αυξάνει ακόμη περισσότερο την αποδοτικότητα του χορηγικού χαρτοφυλακίου του. Σύμφωνα με το Forbes, τα συνολικά έσοδα της 25ετούς καριέρας του ξεπερνούν το 1,5 δισ. δολάρια και το 90% αυτών είναι από εμπορικές συμφωνίες εκτός γηπέδου! Η περιουσία του υπολογίζεται στα 800 εκατ. δολάρια.

Παρά την αποχή του λόγω τραυματισμού του στη μέση, ο Αμερικανός κέρδισε το 2020 άλλα 62,3 εκατ., ενώ το ύψος των χρηματικών επάθλων του ανέρχεται συνολικά στα 121 εκατ., κατά 29 περισσότερα από τον δεύτερο στη σχετική λίστα, Φιλ Μίλεκσον. Παρότι οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας με το PGA Tour 2K δεν δημοσιοποιήθηκαν, το Forbes ανέφερε πως είναι υψηλότερη από εκείνη των εννέα εκατομμυρίων του 2013 με την EA Sports. 

Με δεδομένο το επιβαρυμένο κορμί του από τους τραυματισμούς και το πρόσφατο τροχαίο, λίγοι είναι εκείνοι που αισιοδοξούν ότι ο Τάιγκερ Γουντς θα επιστρέψει – τουλάχιστον ανταγωνιστικός -στο γκολφ. Περισσότεροι είναι όσοι περιμένουν να ανακοινώσει άμεσα την επίσημη αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Εκτός από την αμύθητη περιουσία του, μπορεί να ξεκουραστεί άνετα και πλουσιοπάροχα και με τη σύνταξη των... 20 εκατ. δολαρίων που προβλέπει η καριέρα του στο PGA!