Εξετάζεται ολικό κλείσιμο της εστίασης και στις «πορτοκαλί» περιοχές

Εξετάζεται ολικό κλείσιμο της εστίασης και στις «πορτοκαλί» περιοχές

Το ολικό κλείσιμο της εστίασης και στις «πορτοκαλί» περιοχές, εκτός από τις «κόκκινες» όπου ισχύει ήδη, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης, στο πακέτο των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός θα ανακοίνωνε την Παρασκευή με διάγγελμά του τα νέα αυστηρότερα μέτρα, ωστόσο ο φονικός σεισμός στη Σάμο άλλαξε τις προτεραιότητες και μετέθεσε τις ανακοινώσεις για το Σάββατο.

Μετά και το νέο αρνητικό ρεκόρ πανελλαδικά με 1.690 κρούσματα που καταγράφηκε σήμερα, με τη Θεσσαλονίκη να ξεπερνάει την Αττική με 540 νέες μολύνσεις έναντι 422, η κυβέρνηση εξετάσει το ολικό κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων στις περιοχές που βρίσκονται και στο Επίπεδο 3 Αυξημένης Επιτήρησης.

Επιπλέον, για τις «πορτοκαλί» περιοχές αναμένεται να κλείσουν από τη Δευτέρα γυμναστήρια, αίθουσες ψυχαγωγίας, σινεμά, θέατρα και χώροι όπου πραγματοποιούνται δραστηριότητες που θεωρούνται εστίες υπερμετάδοσης.

Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται να ξεκινά νωρίτερα, και συγκεκριμένα από τις 22:00 ή τις 23:00, ενώ σήμερα το μέτρο εφαρμόζεται στις 00:30.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε όλες τις περιοχές ακόμη και στις «πράσινες».

Το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό φαίνεται να απομακρύνεται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει και μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από την πανδημία, τα οποία θα εξειδικεύσει στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.