7ος χρόνος, ημέρα 2187η
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Εξαδάκτυλος: Ανησυχία για την έκρηξη κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη

Εξαδάκτυλος: Ανησυχία για την έκρηξη κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη

«Έχουμε αρκετά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, αλλά όχι βαριά επίπτωση στο Σύστημα. Ας ελπίσουμε ότι οι εμβολιασμένοι θα αποτρέψουν μια εξέλιξη όπως η περυσινή. Δυστυχώς στη Β. Ελλάδα τα ποσοστά εμβολιασμού είναι κάτω από το μέσο όρο της χώρας», είπε σχολιάζοντας την επιδημιολογική εικόνα της συμπρωτεύουσας ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στο Mega ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι «τα μέτρα που προβλέπονται σε αυτή τη φάση, τα ωράρια και η μουσική εφαρμόζονται αυτόματα όταν φτάσουμε σε ένα όριο. Δεν το έχουμε φτάσει.», τόνισε ερωτηθείς αν θα ανακοινωθούν μέτρα» ««Δεν είμαστε στη φάση που λαμβάνουμε μέτρα, αλλά αυτό είναι κάτι που καθημερινά μπορεί να αλλάξει», πρόσθεσε.

«Πρόκειται για μια απόφαση που χρειάζεται διευκρινίσεις. Τα οδοντιατρεία λειτουργούν με ασφάλεια από την αρχή της πανδημίας και πρέπει εκείνοι να διευκρινίσουν μερικά πράγματα. Οπωσδήποτε είναι υπερβολή οι εμβολιασμένοι να κάνουν rapid test, όπως κάνουν οι ανεμβολίαστοι. Μη ξεχνάμε ότι τα οδοντιατρεία έχουν ειδικό εξοπλισμό για να προλαμβάνουν τη μόλυνση», ανέφερε σχετικά με το αλαλούμ με τον τρόπο λειτουργίας των οδοντιατρείων.