Ευτ. Βασιλάκης: Ανάγκη εφαρμογής ενιαίου πρωτοκόλλου στις πτήσεις

Ευτ. Βασιλάκης: Ανάγκη εφαρμογής ενιαίου πρωτοκόλλου στις πτήσεις

Στην ανάγκη να διαμορφωθούν ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα για τα ταξίδια και ειδικά για τις πτήσεις το 2021 πανευρωπαϊκά, ώστε οι κανόνες να είναι ξεκάθαροι για όλους αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχης Βασιλάκης σε διαδικτυακό συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) την Τετάρτη.

Ο κ. Βασιλάκης τόνισε πως η εφαρμογή κοινών και ενιαίων πρωτοκόλλων σε όλη την Ευρώπη στον τουρισμό κατά τη θερινή περίοδο του 2021 καθίσταται απαραίτητη προκειμένου ο κλάδος των αερομεταφορών να ανακάμψει σταδιακά, αλλά και για να είναι πιο ξεκάθαρο το τοπίο για όλους. Παράλληλα, ανέφερε πως όλα τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν πως η διασπορά του ιού είναι ιδιαίτερα χαμηλή στα ταξίδια που πραγματοποιούνται με αεροπλάνο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Aegean, η καθιέρωση ξεκάθαρων και κοινών για όλους υγειονομικών πρωτοκόλλων θα δώσει την ευκαιρία σε όλο τον τουριστικό κλάδο να μπορεί να κάνει προγραμματισμό και να διαμορφώσει ένα πλάνο που δε θα διαταράσσεται διαρκώς. «Αυτή πρέπει να είναι η διαφορά του 2021 σε σχέση με το 2020», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στόχος είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη προσαρμογή στα νέα δεδομένα και τα ενιαία πρωτόκολλα θα συμβάλουν προς την κατεύθυνση της επιστροφής στη νέα… κανονικότητα, ενώ – μετά την εφαρμογή κοινών κανόνων στις ευρωπαϊκές πτήσεις - στόχος είναι η επαναφορά της Ασίας και των ΗΠΑ στη διασυνδεσιμότητα των προορισμών. Ο κλάδος, σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, καταγράφει πτώση εσόδων περί το 80% από την έναρξη της κρίσης του κορονοϊού και γι’ αυτό θα αργήσει η ανάκαμψή του.