Ευρωπαίοι διπλωμάτες… κατηγορούν την Κύπρο ότι μπλοκάρει τις κυρώσεις στην Λευκορωσία

Ευρωπαίοι διπλωμάτες… κατηγορούν την Κύπρο ότι μπλοκάρει τις κυρώσεις στην Λευκορωσία
Ευρωπαίοι διπλωμάτες βάλλουν κατά της Κύπρου

Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που επικρατούν εντός ΕΕ για το θέμα των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας και της Λευκορωσίας επιβεβαιώνονται καθημερινά. Ευρωπαίοι διπλωμάτες ασκούν κριτική στην Κύπρο, όπως σημειώνει το Reuters, επειδή εκείνη δεν έχει ακόμη εγκρίνει τις κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με κυπριακή πηγή, η Λευκωσία τάσσεται υπέρ των κυρώσεων, ωστόσο, έχει ζητήσει χρόνο για να τις μελετήσει, ενώ αρνείται κατηγορηματικά τη διασύνδεση των δύο διαδικασιών που αφορούν στη Λευκορωσία και στην Τουρκία.

Όπως ωστόσο αναφέρει το Reuters, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες θεωρούν ότι η Λευκωσία επιχειρεί με την στάση της να ασκήσει πίεση προς τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, προκειμένου να συμφωνήσουν για την επιβολή παρόμοιων κυρώσεων εις βάρος της Άγκυρας και μεταφέρει άποψη Ευρωπαίου διπλωμάτη, σύμφωνα με την οποία η στάση της Κύπρου είναι δηλωτική της απόγνωσης στην οποία βρίσκεται η χώρα, εκτιμώντας ότι δεν ενεργεί κακόβουλα.

Επίσης, το πρακτορείο αναφέρει ότι η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων εντός της Ε.Ε ως προς τη διαχείριση του θέματος έχει δημιουργήσει μεγάλη απογοήτευση στις Βρυξέλλες, ενώ επικαλούμενο διπλωματική πηγή, σημειώνει ότι η τουρκοκυπριακή διαμάχη αυξάνει τη δυσπιστία των διπλωματικών κύκλων για την αξιοπιστία της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε.