Ερντογάν: Υπαινιγμοί για νέες επιχειρήσεις στη Συρία

Ερντογάν: Υπαινιγμοί για νέες επιχειρήσεις στη Συρία

«Ο αγώνας της Τουρκίας στη Συρία θα ακολουθήσει διαφορετικό τρόπο από εδώ και στο εξής», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν, δήλωση που ξένα ΜΜΕ ερμηνεύουν ως υπαινιγμό για νέες επιχειρήσεις από τις τουρκικές δυνάμεις στη Συρία. Από το στόχαστρο του Τούρκου προέδρου δεν ξέφυγαν ούτε οι ΗΠΑ, τις οποίες κατηγόρησε ότι υποστηρίζουν τους Κούρδους του YPG. 

Σύμφωνα με τη Daily Sabah, μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα  στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις πρόσφατες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από το YPG, στοχεύοντας τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στη βόρεια Συρία και τις τουρκικές συνοριακές πόλεις.

Παράλληλα άσκησε κριτική για ακόμα μια φορά κατά της Αμερικής κατηγορώντας πως υποστηρίζει την YPG στη Συρία. 

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται σε συνέχεια των δηλώσεων του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος χθες είχε αναφέρει πως η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της ενάντια στις επιθέσεις που πραγματοποιεί η YPG από τη βόρεια Συρία. 

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε επίσης την Τετάρτη, ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία ευθύνονται εν μέρει για τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη βόρεια Συρία, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους.